Les ajudes beneficiaran a 21.000 empreses i 43.000 autònoms dels sectors més sensibles a la paralització de la mobilitat social

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va presentar ahir el pla de xoc ‘Resisteix’, dotat amb 340 milions d’euros, i que està dirigit a minimitzar els danys i reactivar els sectors econòmics més afectats per les restriccions derivades de la pandèmia. 

Segons va indicar el president, les ajudes contemplades en el pla permetran beneficiar a 21.000 empreses i 43.000 autònoms dels sectors més sensibles a la paralització de la mobilitat social, com la hotelería i els allotjaments turístics, l’hostaleria i la restauració, les activitats turístiques (com agencies de viatge, operadors turístics o serveis de reserva), i les activitats artístiques i d’oci (com a arts escèniques, gestió de sales d’espectacles, gimnasos, parcs d’atraccions o ludoteques). 

Durant la seua intervenció, el president va assegurar que el Consell està concentrant la seua gestió en la superació de la pandèmia i la reactivació econòmica, perquè la prioritat ara és “salvar vides, salvar treballs i empreses, i salvar famílies”, i tot això ha assegurat “de manera simultània”. 

El cap del Consell ha recordat que des de l’aparició de la COVID-19, la Generalitat ha destinat més de 1.000 milions per a fer front a la pandèmia, dels quals més de 170 milions han sigut destinats a compensar l’impacte en treballadors, autònoms i empreses privades. 

A més ha destacat que la Comunitat Valenciana ha sigut l’autonomia que més ajudes ha destinat als treballadors autònoms, un total de 57 milions d’euros. No obstant això, l’augment de les restriccions requereix “fer un nou pas” en el suport al teixit productiu. 

Ximo Puig també ha explicat que el pla de xoc s’articula en quatre blocs: ajudes directes a empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO, dotat amb 105 milions d’euros; ajudes específiques per a sectors amb un perjudici sostingut durant tota la pandèmia, amb 8 milions d’euros; nous instruments financers del Institut Valencià de Finances (IVF) per import de 100 milions d’euros; i el Fons de Cooperació COVID-19, acordat amb diputacions i ajuntaments, que aconseguirà els 127 milions d’euros. 

Cal destacar que les diferents ajudes no tindran un caràcter excloent, per la qual cosa una mateixa empresa o autònom podrà optar a més d’una prestació de les incloses en el ‘Pla Resisteix’, amb l’objectiu que tinguen un impacte real en tot el territori i responguen realment a les necessitats de les diferents realitats productives que es donen dins de cada sector.