El president de la Generalitat destaca que “no hi ha nit de cap d’any ni tardevieja”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha realitzat una crida a la prudència, a la responsabilitat i a la solidaritat amb els altres, i ha destacat que és el moment de la “exigència màxima del compliment de les restriccions adoptades”, perquè està en joc la vida, la salut dels ciutadans i la recuperació econòmica i social l’any vinent”. 

Així s’ha manifestat el president, després de mantindre una reunió de coordinació de seguretat amb el Subdelegat del Govern a València, Rafael Rubio, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, representants de les Forces i Cossos de Seguretat, així com el president de la FVMP, Rubén Alfaro, i els regidors de Seguretat d’Alacant, Castelló i Elx. 

El cap del Consell ha reiterat que “estem davant en unes circumstàncies excepcionals” i ha recordat que les xifres d’afectats per la pandèmia “són molt dures”, per la qual cosa “el comportament ha de ser absolutament responsable, ja que qualsevol imprudència és letal per a tots”. 

Així ha insistit que enguany “no hi ha nit de cap d’any ni tardevieja”, i que només es pot celebrar el cap d’any en els termes permesos per la normativa, és a dir “en un àmbit absolutament reduït i complint els aforaments establits”. 

TALL XIMO PUIG

Així mateix Ximo Puig ha assegurat que s’impulsarà durant el període festiu “una coordinació màxima dels cossos policials per al control i la inspecció de la “*tardevieja”, atés que “estan prohibides les festes de Nit de cap d’any i, per tant, també les festes que es pretenguen celebrar durant tota la jornada de cap d’any”. 

El cap del Consell ha recordat que només pot haver-hi activitat en bars, restaurants i establiments hostalers complint estrictament amb les mesures vigents. 

Durant la seua intervenció, també ha destacat que els municipis s’han compromés a actuar en el seu àmbit de competències amb caràcter preventiu, advertint a tots els locals i advertint-los, que en el cas d’incomplir la normativa, les mesures cautelars poden portar al tancament dels locals. 

Puig ha insistit que “hi haurà actuacions contundents en aquelles festes que se celebren al marge d’aquestes normes, tenint en compte que l’incompliment de les mesures de prevenció poden generar brots expansius i incrementar el nombre de contagis”. 

Així mateix, ha recordat que l’incompliment de les normes comporta actuacions en l’àmbit administratiu amb multes de fins a 60.000 euros i acumulatives de fins a 600.000 euros, “podent-se incórrer en responsabilitats de caràcter penal, atés que està en joc la salut pública i la vida dels valencians i valencianes”. 

Per últim, cal recordar que les festes de Nit de cap d’any estan prohibides. En els establiments de restauració i hostaleria, només està permés el consum en taula, i la distància entre les taules serà de 2 metres (1,5 metres en terrasses). Quant a l’aforament a l’interior de local es limita al 30% i a les terrasses, al 50%, sent l’ús de màscara necessari quan no s’estiga consumint.