El president de la Generalitat ha participat en la presentació dels resultats de l’estudi ‘Impactur 2019’ 

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha destacat la necessitat de conjuminar esforços entre administracions públiques per a rescatar i modernitzar el sector turístic després de la pandèmia provocada per la COVID-19.

Ximo Puig ha fet aquestes declaracions durant l’acte de presentació dels resultats de l’estudi d’impacte econòmic del turisme sobre l’economia i l’ocupació en la Comunitat Valenciana ‘Impactur Comunitat Valenciana 2019’ de Exceltur, al qual també han assistit el vicepresident de Exceltur, José Luis Zoreda; el president de Servigroup, José M. Caballé; el president de Balearia, Adolfo Utor; el president de Air Nostrum, Carlos Bertomeu, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director general de Turisme, Herick Campos.

Durant la seua intervenció, el president ha assegurat que la col·laboració entre totes les administracions públiques, tant del Govern d’Espanya com de la Generalitat i dels ajuntaments, “permetrà articular l’operació de rescat d’aquest sector essencial per a l’economia espanyola i de la Comunitat Valenciana”, que representa el 15,5% del PIB valencià i el 15,9% de l’ocupació.

Segons ha explicat, “és necessari articular un pla de xoc potent per a salvar a les empreses que eren viables, i que poden ser viables, i dotar-les de la solvència suficient per a travessar aquests mesos tan difícils”. En aquest sentit, el *president s’ha referit a les mesures per a atendre el curt termini ja posades en marxa pel Consell per a fer costat al sector, com el Bo Viatge o les ajudes a pimes i autònoms, però ha assegurat que “som conscients de la necessitat d’articular noves respostes, més efectives i determinades a garantir la solvència i una acció positiva que no frene la reconversió del sector”.

El cap del Consell ha destacat la necessitat d’accelerar la reconversió, replantejar el model productiu, implementar la digitalització del sector, i millorar la seua sostenibilitat, per a això s’ha d’accelerar el pla estratègic del turisme, ja existent, així com dotar-lo de capacitat econòmica “per a resistir, perquè si no resistim ara no serem capaces d’escometre la profunda modernització que també necessitem”.