Les noves mesures entraran en vigor dilluns 12 d’abril i estaran vigents fins al diumenge 25 d’abril 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la pròrroga, durant 15 dies més, de la majoria de restriccions en vigor per a contindre la pandèmia de COVID-19, però ha avançat que s’introduirà una flexibilització de les reunions socials i de les condicions per a visitar les residències de majors immunitzades. 

D’aquesta manera, en l’àmbit privat es permetrà la reunió de dos grups de convivents. A més, en l’àmbit públic, s’amplia de 4 a 6 el nombre màxim de persones que es podran reunir. Això implica que les taules de bars i restaurants també podran ser de fins a sis persones i que la pràctica d’activitats esportives també es podrà realitzar en grups de fins a sis. 

A més, s’introduiran noves mesures parar facilitar les visites a les residències de persones majors, amb l’objectiu d’adaptar-se a la situació actual, amb la immunització del 100% de residents i de la pràctica totalitat de professionals sociosanitaris, i la vacunació també d’al voltant del 95% de majors de 80 anys. 

Així ho ha indicat el president de la Generalitat en una compareixença davant els mitjans de comunicació, acompanyat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, en la qual s’han analitzat aquestes actuacions. 

Les noves mesures entraran en vigor aquest dilluns, 12 d’abril, i estaran vigents fins al diumenge, 25 d’abril. 

Prudència “màxima” 

El president ha assenyalat que, des de la perspectiva de “prudència màxima” i de consolidació de l’estabilitat sanitària, s’ha acordat prorrogar la resta de mesures en vigor durant altres 15 dies, entre elles el tancament perimetral de la Comunitat i la limitació de la mobilitat nocturna entre les 22.00 i les 6.00 hores. 

El president ha recordat, en aquest context, que el president del Govern, Pedro Sánchez, ha avançat la intenció de no prorrogar l’estat d’alarma, que acaba el 9 de maig, i ha precisat que, si així es concreta, abans que decaiga l’estat d’alarma alçarà el perimetraje autonòmic de la Comunitat Valenciana. 

Tal com ha especificat Ximo Puig, el pròxim 22 d’abril es tornarà a reunir la Mesa Interdepartamental i, fins llavors, la consellera de Sanitat anirà mantenint reunions amb els diferents sectors afectats. A més, ha concretat que el 4 de maig es mantindrà una nova reunió d’aquest mateix òrgan, l’última abans de la fi de l’estat d’alarma.