El president destaca que la setmana vinent se signarà el conveni d’adhesió a la ‘app’ Radar Covid, que s’aplicarà de manera progressiva, i assenyala que en els pròxims dies començaran a actuar els rastrejadors del Ministeri de Defensa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar dissabte l’extensió altres 21 dies de les mesures de prevenció enfront del coronavirus adoptades el 17 d’agost per a intensificar en el control de la pandèmia i protegir als valencians i les valencianes. Es tracta de restriccions que afecten principalment la limitació d’horari i aforament, així com aspectes relatius a les reunions familiars i socials, i a l’accés a les residències de persones majors i persones amb diversitat funcional.

El responsable del Consell ha traslladat aquesta decisió, que està previst que es publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el dilluns i que entre en vigor dimarts que ve, després de mantindre una reunió per videoconferència amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. “Cal accelerar el control de la pandèmia; per això, cal ser constants en les mesures restrictives i preventives posades en marxa per a insistir en aquesta línia”, ha indicat el president de la Generalitat.

Ximo Puig també ha traslladat que la setmana que ve se signarà el conveni d’adhesió a la ‘app’ Radar Covid desenvolupada pel Govern per a la seua progressiva posada en marxa, a mesura que es vagen resolent diferents aspectes tècnics i de compatibilitat. “Aquesta eina ens ajudarà en les tasques de detecció precoç, que en aquests moments són bàsiques: una detecció precoç per a una atenció precoç”, ha manifestat.

especte als rastrejadors que reforçaran la xarxa de vigilància i seguiment de casos de la Conselleria de Sanitat, el responsable del Consell també ha avançat que la setmana passada va tindre lloc la primera reunió amb la Unitat Militar d’Emergències (UME) i que “en els pròxims dies” començaran a actuar els rastrejadors del Ministeri de Defensa

Pròrroga de mesures preventives

Les mesures que es prorroguen, aprovades el 17 d’agost després de l’acord aconseguit en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, es refereixen a l’oci nocturn, hostaleria i restauració, esdeveniments massius, residències, tabac i garbellats.

Pel que fa a l’oci nocturn, en la Comunitat Valenciana es mantindrà la suspensió de l’activitat de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe.

Així mateix, en els establiments d’hostaleria i restauració, terrasses i bars o restaurants de platja, es manté l’obligació d’assegurar 1,5 metres entre les taules o agrupacions de taules. Aquesta distància ha d’estar mesurada entre les persones més pròximes de les diferents taules o agrupacions, que han de tindre una ocupació màxima de 10 persones.

D’altra banda, els establiments i serveis d’hostaleria i restauració hauran de continuar tancant no més tard de les 01.00 hores. A més, no es poden consumir productes o begudes de l’establiment fora de l’àrea limitativa de la terrassa, i no es permet el consum col·lectiu o en grup de begudes al carrer o en espais públics.

La nova resolució inclou, com a novetat respecte a l’anterior, que els establiments considerats com a casinos de joc, sales de bingo, salons de jocs, salons recreatius i locals específics d’apostes també hauran de tancar no més tard de les 01.00 hores, sense que puga permetre’s l’accés de nous clients a partir de les 00.00 hores. Aquestes mesures són aplicable tots els dies de la setmana, inclosos els festius.

A més, es manté la recomanació de limitar les reunions familiars o socials, en espais privats, a un màxim de 10 persones.

Respecte a esdeveniments i activitats l’afluència prevista de les quals supere les 400 persones, la seua organització continua supeditada a autorització prèvia per part de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions.

Es manté la prohibició de fumar en la via pública o en espai a l’aire lliure quan no es pot respectar una distància mínima interpersonal d’almenys 2 metres. Aquesta limitació aplica a qualsevol dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, pipes o assimilats, inclosos cigarrets electrònics o vapeo.

Tal com s’indicava en l’anterior resolució i sense perjudici del desenvolupament corresponent que establisca la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en les residències i centres sociosanitaris, també en els centres de caràcter residencial de tractament de les addiccions dependents de la Conselleria de Sanitat Universal, es realitzaran proves PCR a tots els nous ingressos i reingressos amb 72 hores d’antelació com a màxim.

A més, segueixen limitades les visites a una persona per resident, extremant les mesures de prevenció, i amb una duració màxima d’una hora al dia, a excepció d’aquelles persones que es troben en procés del final de la vida.