El president de la Generalitat avança que el 17 de juny començarà la vacunació de la franja compresa entre els 40 i els 50 anys 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el juny vinent serà el mes clau en el procés de vacunació contra la COVID-19. 

Així ho ha assegurat després de participar en la reunió de seguiment del procés de vacunació, a la qual també han assistit la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, a més d’alts càrrecs i tècnics d’aquesta última conselleria. 

El president ha avançat que el dia 17 de juny donarà inici la vacunació de la franja d’edat compresa entre els 40 i els 50 anys, i que prèviament, durant la primera quinzena del mes, tots els majors de 50 anys hauran rebut almenys una dosi o estaran ja immunitzats. 

Durant la seua intervenció, Ximo Puig ha destacat que la Comunitat Valenciana ha superat els 2 milions de vacunes administrades. Un 16% de la població ja té la pauta completa i un de cada tres valencians (33%) ha rebut almenys una dosi. 

En aquest sentit, ha explicat que el procés de vacunació avança “a bon ritme”, assegurant que en tan sols una setmana s’ha aconseguit la xifra rècord de 290.000 dosis inoculades. 

Així mateix ha assenyalat que aquesta setmana s’han rebut 267.000 dosi, i que està previst que en les dues últimes setmanes de maig arriben un total de 433.000, més les que distribuïsca Janssen, que encara estan per detallar. 

El president també ha volgut posar en valor l'”excel·lent tracte humà i professionalitat” dels treballadors sanitaris que estan vacunant; la “coordinació eficient” de tota la logística; així com la “confiança massiva de la societat valenciana” en el procés de vacunació que ha qualificat de “segur, àgil i eficient”.