El tancament perimetral dels 29 municipis fins ara confinats no es prorrogarà 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar ahir noves mesures per a frenar la pandèmia que inclouen el tancament total de l’hostaleria de la Comunitat Valenciana, així com del comerç a partir de les 6 de la vesprada i de les instal·lacions esportives. Aquestes mesures entraran en vigor a partir del dijous 21 de gener i es mantindran durant els pròxims 14 dies. 

Així ho va avançar en roda de premsa el cap del Consell, al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, en la qual es van acordar aquestes noves mesures restrictives generals per a protegir la salut de la ciutadania davant l’avanç de la pandèmia. 

Confinaments perimetrals no prorrogats 

Respecte als confinaments perimetrals de les 29 poblacions de la Comunitat Valenciana que decauen hui dimecres a la nit, el president ha destacat que no es prorrogaran. 

No obstant això, ha recordat que la resta de restriccions en vigor, com ara el perimetraje autonòmic o el número màxim de 6 persones en les reunions, continuen vigents fins al 31 de gener, tal com estava previst. 

Confinament domiciliari 

Respecte al confinament domiciliari, el cap del Consell ha volgut aclarir que la Generalitat no té competències en aquesta restricció, que ha qualificat com a “mesura extrema” que només pot ser decretada pel Govern espanyol, “que en aquest moment la descarta”. 

En aquest sentit ha assenyalat que el confinament comporta greus efectes secundaris i porta associats problemes de salut física i mental, al mateix temps que genera profundes desigualtats en molts col·lectius, per la qual cosa “fa falta ponderar molt bé una mesura de tal magnitud”. 

El president ha assegurat que “més enllà de la incidència del virus, no estem en la mateixa situació de març, quan no hi havia màscares i no es podia eixir al carrer o al treball amb seguretat”. Així doncs ha destacat que “ara, si complim les indicacions i no ens llevem la màscara, per la qual cosa el risc d’estar en l’espai obert no té res a veure amb el de març”.