El pròxim 6 de març entrarà en vigor l’ampliació de SUMA, que permetrà desplaçaments més enllà de l’àrea metropolitana de València i farà més senzill i barat desplaçar-se en transport públic

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que, a partir del pròxim dilluns, 6 de març, entrarà en vigor la targeta SUMA per a viatjar en Rodalia de Renfe de Castelló i de València, una mesura que beneficiarà a 1,8 milions de persones a través de les 65 estacions en les quals es podrà utilitzar i que farà “més còmode, senzill i barat desplaçar-se en transport públic”. 

La implantació d’aquesta iniciativa té com a objectiu “millorar la vida de les persones”, des d’una concepció del transport de proximitat com a “pilar de l’estat de benestar”. 

En concret, es beneficiaran de l’ampliació de SUMA els usuaris de les estacions d’Alzira, Carcaixent, La Pobla Llarga, L’Alcúdia de Crespins, L’Énova-Manuel, Moixent, Montesa, Vallada i Xàtiva, en la línia de rodalia que arriba a la comarca de la Costera. 

Tal com ha indicat el president, aquesta iniciativa suposarà un “avanç molt important” en la mobilitat urbana en transport públic, ja que, amb una única targeta, es pot viatjar en Rodalia o en els transports que gestiona la Generalitat, com a metre i autobusos interurbans, amb un transbord gratis inclòs. 

En aquest sentit, a més d’afavorir la intermodalitat, s’han abaratit els preus, la qual cosa, juntament amb totes les mesures que ha aplicat la Generalitat per a fer front a la crisi, facilitarà una oferta tarifària accessible a tots els usuaris. 

Per part seua, la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha explicat que, fins ara, només es podia usar la targeta SUMA en la part de les línies que discorrien pels municipis de l’àrea metropolitana de València, però, a partir del pròxim dilluns, els viatgers la podran utilitzar en tota la Rodalia de València i Castelló.