Es manté la restricció de la mobilitat nocturna, la limitació de les reunions en habitatges a les persones convivents i el perimetraje autonòmic

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat la reobertura, amb un aforament màxim del 30% i amb limitacions, del servei d’hostaleria en interiors i de les instal·lacions esportives, com a principals mesures acordades després de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19. 

Així ho ha avançat en roda de premsa el cap del Consell, acompanyat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la qual ha explicat els nous acords que estaran en vigor des de dilluns que ve, dia 15 de març, i fins al 12 d’abril. 

En concret, respecte de l’activitat hostalera s’ha acordat ampliar l’aforament de les terrasses al 100% i es permet el servei a l’interior dels locals amb un aforament màxim del 30%, mantenint els requisits actuals, és a dir, amb un màxim de quatre persones per taula i amb màscares mentre no es consumeix, garantint la ventilació obligatòria en interiors, sense servei de barra, i fins a les 6 de la vesprada com a hora de tancament. 

En segon lloc, es permet la reobertura dels gimnasos, pavellons, piscines i instal·lacions esportives d’interior, amb un aforament màxim d’un terç; així com la represa de les activitats d’oci educatiu, ludoteques i centres d’oci juvenil, en grups de fins a deu persones, i amb un aforament màxim d’un terç. 

Quant a la tercera mesura nova, s’augmenta en un terç l’aforament per a cerimònies nupcials, batejos, vetles o similars, amb un màxim de 20 persones a l’aire lliure i de 15 persones en espais tancats. 

Així mateix, la resta de mesures actualment vigents es prorrogaran fins al final de la Pasqua, entre les quals cal destacar la restricció de la mobilitat nocturna entre les 10 de la nit i les 6 del matí; la limitació de les reunions en habitatges a les persones convivents, seguint el criteri del Ministeri i amb les excepcions ja previstes; i la pròrroga del perimetraje autonòmic de la Comunitat Valenciana. 

El president ha assenyalat que les mesures han sigut adoptades per a poder “facilitar el treball i l’activitat econòmica”, permetre “una mica de vida social i alçar l’estat anímic”, però mantenint el marc de restriccions “més cautelós d’Espanya”, i seguint el criteri dels experts i de “l’experiència adquirida”. 

No obstant això, ha instat la població a continuar actuant amb “màxima prudència”, mantenint la distància de seguretat, ventilant els espais tancats i portant la màscara, ja que segons ha dit “cada dia que passa és un dia menys que queda per a superar la pandèmia”. 

Finalment, ha agraït la bona disposició dels sectors de l’hostaleria i de l’esport, així com el to de diàleg i d’acord que han mantingut durant aquests dies, i ha assegurat que “no hi ha res que una més a tota la societat que la superació de la pandèmia i la reactivació econòmica”.