També es presentarà una trobada de turisme inclusiu que tindrà lloc aquest any 2024 a la capital de la Costera

Xàtiva estarà present un any més en la Fira Internacional del Turisme, FITUR, que se celebra a Madrid entre el 24 i el 28 de gener. Assistiran l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, la tinenta d’alcalde i diputada autonòmica Xelo Angulo, la regidora de Turisme Raquel Caballero i la regidora de Cultura Festiva Maria Beltrán. 

Entre les cites que es presentaran i potenciaran a FITUR es troben la Fira d’Agost de Xàtiva, una guia gastronòmica i una trobada de turisme inclusiu. Dimecres està prevista la presentació d’una guia gastronòmica i d’esdeveniments celebrats a Xàtiva durant el present 2024, una mena de calendari amb totes les festivitats i atractius que es poden viure a la ciutat durant aquest exercici, així com els diferents plats típics que ofereix la nostra localitat i on poder degustar-los. 

Pel que respecta a la Fira d’Agost, s’ha preparat un vídeo que s’estrenarà dijous i amb el qual es pretén iniciar una campanya per tal de fer arribar aquesta celebració a tots els visitants que apleguen a la Comunitat Valenciana durant l’estiu, i també a la gent de fora de les nostres fronteres. En la mateixa cita també es donarà a conéixer la trobada «Jo també vaig», que s’organitzarà a Xàtiva per tal de potenciar el turisme inclusiu, accessible i sostenible. 

A més d’aquestes presentacions, també es desenvoluparan reunions amb entitats com ara l’Ajuntament de Gandia, per tal de continuar potenciant la Ruta dels Borja, i actes institucionals com ara el de la Diputació de València, dimecres, o el de la inauguració institucional del Dia de la Comunitat Valenciana, dijous. 

Cal apuntar que aquest any no serà FITUR l’escenari de presentació del cartell del Festival Nits al Castell, ja que se celebra el 25 aniversari i està previst dur a terme un acte especial de presentació, el qual tindrà lloc a Xàtiva a finals del mes de març.