També van participar l’escriptor i periodista Paco Cerdà, que es va encarregar de la lectura del manifest, i el cantautor Pep Gimeno ‘Botifarra’

La plaça de l’estació es va omplir un any més per a retre homenatge a les víctimes en un acte senzill, però emotiu, en el qual van participar la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo; l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, familiars de les víctimes, veïns de la ciutat, visitants i representants d’organitzacions dedicades a la recuperació de la memòria històrica. 

També van participar l’escriptor i periodista Paco Cerdà, que es va encarregar de la lectura del manifest, i el cantautor Pep Gimeno ‘Botifarra’. 

La consellera, Rosa Pérez Garijo, va ressaltar la importància d’aquest acte en el marc d’unes “polítiques de memòria, justícia, reparació i garantia de no repetició” perquè, segons va indicar, “tot poble que no coneix la seua història està condemnat a repetir-la”. A més, va destacar l’origen de l’acte a Xàtiva, impulsat des de la societat civil i pels joves. Escoltem a Rosa Pérez: 

Per part seua, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, va lamentar que el bombardeig de l’estació de Xàtiva “caiguera en l’oblit”, destacant que “ara, per sort, aquest acte es fa des de l’Ajuntament”. L’alcalde, en la seua intervenció va afegir que “Les generacions més joves han de conéixer la nostra història i conéixer la necessitat de treballar tots junts per una societat en pau i on la democràcia es consolide de la millor manera possible”. Escoltem a Roger Cerdà: 

La regidora de memòria, Raquel Caballero es va mostrar molt satisfeta per l’acte i per l’assistència, destacant el manifest de Paco Cerdà i que restableix la dignitat de les famílies de les víctimes. Escoltem a Raquel Caballero: 

Com és tradicional, l’acte va acabar amb l’ofrena de flors davant el monument de l’Aixopluc, en memòria de les víctimes, amb la participació de tots els assistents.