A la mateixa van assistir el director de l’IVAJ Jesús Martí així com els regidors i regidores dels municipis d’aquestes comarques

La Casa de Cultura de Xàtiva va albergar ahir dimarts una reunió sobre la Xarxa Jove, en la qual van estar presents els regidors i regidores de joventut dels municipis ubicats a les comarques centrals, amb assistència també del director de l’IVAJ, Jesús Martí.

En la reunió es va parlar de les polítiques de joventut de la Comunitat Valenciana, els programes de l’IVAJ i de la Xarxa Jove a l’àrea de les comarques centrals, del Congrés de Joventut que se celebrarà aquest any 2022 i de les perspectives de futur en matèria juvenil al territori valencià.

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, va assenyalar que s’han destinat 719.000 euros als municipis de la zona ‘Comarques Centrals’ de la Xarxa Jove per a la contractació de personal de joventut als ajuntaments, “amb l’objectiu d’integrar i reforçar el seu paper en el desenvolupament de polítiques i programes de joventut”.

Segons va explicar el director general de l’IVAJ, en els municipis de les comarques de La Costera, La Vall d’Albaida i La Canal de Navarrés “ja s’ha activat la contractació de 16 professionals de Joventut, i cal tindre en compte de què es tracta d’una zona amb una població jove de 34.671 persones, la qual cosa suposa el 19,9% del total de la població”.

Així mateix, Jesús Martí va explicar una altra línia de col·laboració important amb aquests municipis com és el programa de corresponsals juvenils, una iniciativa posada en marxa gràcies al conveni entre l’IVAJ i el Consorci Xarxa Joves.net.

Es tracta de joves que de manera voluntària col·laboren amb els serveis d’informació juvenil dels municipis detectant les necessitats i demandes informatives i acostant la informació directament als i les joves del seu centre educatiu, barri o associació. En el cas de Comarques Centrals el nombre de joves que participen en el programa ascendeix a 40.

Martí també va destacar que “cal invertir en la gent jove i Xàtiva és un exemple en eixe sentit,  per això aquesta jornada s’havia de celebrar en aquesta ciutat”.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, va exposar que “Moltes vegades trobem a faltar que l’administració autonòmica estiga al costat dels ajuntaments per conéixer la realitat dels problemes als quals ens enfrontem, i per això l’IVAJ és un exemple a l’hora de visitar el territori per assabentar-se de les necessitats del dia a dia”. L’alcalde va afegir que “a Xàtiva hem fet una aposta decidida en aquestes dues legislatures suportada amb un increment del pressupost i del personal, amb una millora dels espais, amb un increment de les activitats i amb un augment de la dotació de recursos que es fa per part de l’Ajuntament. 

La regidora de Joventut de Xàtiva Lena Baraza, va explicar que “la nostra intenció és que totes les persones joves de Xàtiva puguen viure a la nostra ciutat.