Els jugadors del C.B Xàtiva aconsegueixen 2 plates i 3 bronzes

Dissabte passat 21 de maig la localitat de Xàtiva es va convertir en epicentre del bàdminton a la Comunitat Valenciana amb la celebració del Màster Autonòmic Sub-15 i Sub-19 que va reunir en les instal·lacions del Pavelló Municipal Francisco Ballester a 84 esportistes de diverses comunitats autònomes. El Club Bàdminton Xàtiva va comptar amb una nodrida representació de jugadors (14) de les categories en disputa i altres pertanyents a les categories inferiors a les de la competició que van aprofitar l’ocasió per a guanyar experiència enfront d’esportistes de major nivell.

Comencem la crònica per la categoria Sub-15 on en la prova de dobles mixt la parella formada per Ximo Torres i Sarai Ramón van quedar a les portes de disputar la final després de caure en una disputada semifinal, en una trobada enfront de la parella Simón Coloma i Julia Albertos. La trobada va començar molt bé per als xativins que es van avançar en el marcador després d’anotar-se el primer set per un clar 14-21, però els valencians no es van ensorrar i en un igualat segon set van aconseguir forçar el tercer després d’aconseguir un 22-20. Els xativins van encadenar una sèrie d’errors a l’inici del tercer set que els va penalitzar i els va fer impossible disputar més el passi a la final (21-13), havent-se de que conformar amb el bronze.

També en el dobles mixt la parella formada per Xavi Roca i Carmen Molina (C.B Ibi) no van poder superar la fase de grup igual que la parella de jugadors Sub-13 formada per Martina Molina i Feliu Terol.

Passem a les proves d’individuals i ens centrem en l’apartat femení on Martina Molina va realitzar dos molt bons partits de fase de grup i encara que no va poder aconseguir la victòria si va ser capaç d’aconseguir marcadors molt igualats i forçar el tercer set en un de les trobades. D’altra banda, Sarai Ramón tampoc va poder superar la fase de grups després de quedar enquadrada en un complicat grup A. En l’apartat masculí tampoc va haver-hi sort i Ximo Torres, Xavi Roca i Feliu Terol tampoc van poder superar la fase de grup. Encara que cal destacar els dos partits de Feliu Terol (Sub-13) que s’ocupo a fons en totes dues trobades i Ximo Torres que quedo a un pas de la passada a la fase de grup després de caure en un partit a tres sets enfront d’Alberto Parraga.

Torn ara per a la categoria Sub-19 on els resultats van ser més destacats. Així doncs, en les proves de dobles es van concentrar totes les medalles aconseguides.

Comencem pel doble femení on el bronze va ser per a la parella formada per Andrea Orquín i Sara Sáez (C.B Drop València) que va realitzar un gran torneig malgrat ser d’una categoria inferior, forçant a la disputa del tercer set a les dues parelles que finalment van jugar la final del torneig. En la fase de grups van vendre molt cara la seva derrota (13-21, 21-18 i 21-16) enfront d’Inés Costero i Belén Guardiola i ja en la fase de quadre en semifinals enfront de Maria Sanz i Lucia Chorques (C.B Drop València) per 25-27, 21-13 i 21-13. Maria i Lucia accedien a la final després d’una fase de grup tranquil·la i una semifinal complicada enfront de les seues companyes. 

Per la part masculina Vicent Molina i David Polop aconseguien la primera posició del grup B i el passi a la final del torneig. Per contra el grup A va estar molt més renyit entre les dues parelles xativines perquè es jugaven la medalla de bronze en una trobada de 39 minuts en el qual els germans Cims prenien la davantera en guanyar el primer set per 16-21, Hugo Medina i Jaume Tur es van veure obligats a reaccionar i treure el millor d’ells per a anotar-se els dos següents sets per un doble 21-18 i assegurar-se el bronze. La final enfronto a David Polop i Vicent Molina a Ferran Llopis i Toni Ivars en partit que va començar de manera favorable per als xativins que es van avançar en el marcador en anotar-se el primer set per 16-21. Però un nefast segon set (21-13) els va portar a disputar el tercer set que es va caracteritzar per la gran igualtat que en aquesta ocasió es va decantar del costat de Toni i Ferran per 21-19.

En el dobles mixt la parella formada per Maria Sanz i Vicent Molina no aconsegueixo superar en aquesta ocasió la fase de grups.

La final enfront d’Inés i Betlem no va començar res bé perquè en el primer set les alacantines van ser superiors i es van imposar per 21-14, però en el segon set les valencianes van barallar per a posar de nou la igualtat en la final després de guanyar per 21-23. L’últim set va ser una remuntada constant de Maria i Lucia que van intentar compensar un mal inici i van estar molt prop d’aconseguir-lo cedint per tan sols 21-18 després de 47 minuts de partit. Nova plata per a la Maria i Lucia.

Tanquem amb les proves individuals on en l’apartat masculí els nostres representants, Jaume Tur, Hugo Medina, David Polop, Marcos Cimas i Jesús Cimas no van aconseguir el passi a la fase de grup, encara que cal destacar la segona plaça dels seus respectius grups en el cas de David, Hugo i Marcos. En el costat femení Carla Pérez i Andrea Orquín tampoc van poder accedir a la següent fase després de quedar enquadrades en dos grups de molt de nivell.

Plata i bronze per a Thomas Wandschneider en el torneig de Bahrain.

Del 16 al 21 de maig es va celebrar en la localitat d’Al-Manama (Bahrain) el Bahrain Parabadminton International 2022 en el qual va participar l’esportista del Club Bàdminton Xàtiva Thomas Wandschneider. Aquest torneig va reunir un total de 205 esportistes que es van repartir entre les diferents categories del parabádminton.

Comencem el resum dels resultats Thomas per la prova d’individual masculí de la categoria WH-1 on el jugador del C.B Xàtiva va partir com a cap de sèrie número u en el torneig, quedant enquadrat en el grup On no va tenir dificultats per a guanyar les dues trobades i passar a la següent fase com a primer classificat, això li va servir per a saltar-se la ronda de vuitens de final, accedint als quarts de manera directa, on es va creuar amb el jugador indi *Prem Kumar *Ale al qual va superar per 21-7 i 21-10 en poc menys de mitja hora de joc. Ja en semifinals es va enfrontar al jugador malai Muhammad Ikhwan Ramli en una trobada molt igualada que es prolongo fins als 55 minuts i que es va disputar a tres sets. La trobada no va començar bé per a Thomas va cedir per 21-12, en el segon l’esportista del C.B Xàtiva es va imposar per 11-21 retornant la igualtat al marcador i forçant el tercer set. Set que va tornar a anotar-se Muhammad per 21-14 deixant a Thomas fora de la final i amb el bronze.

D’altra banda, en la prova de dobles masculins WH1-WH2 Thomas va tornar a competir al costat del seu company de selecció Rick Cornell Hellmann. En aquesta ocasió van quedar enquadrats en el grup C on tampoc van tenir problemes per a fer-se amb les dues victòries i la primera plaça del grup que donava accés a la fase eliminatòria del torneig. Una altra vegada Thomas va comptar amb la sort d’esquivar la ronda de vuitens i es van plantar en quarts de final enfront de la parella japonesa formada per Matsumoto Takumi i Hiroshi Murayama als quals van superar per un doble 21-12. Ja en les semifinals els va tocar enfrontar-se a la parella índia composta per Prem Kumar Ale i Abu Hubaida que no va posar les coses gens fàcils a la parella alemanya que degué emprar-se a fons per a superar-los després d’una hora i nou minuts per 21-19, 16-21 i 21-19.

En la final els esperava la parella coreana formada per Choi Jungman i Kim Jung Jun que també anaven a suposar un gran repte per a Thomas i Rick, aquests van començar per davant en el marcador després d’imposar-se en el primer set per 12-21, però el duo coreà va reaccionar per a donar la volta al marcador i anotar-se els dos sets següents per 21-10 i 21-11. Thomas suma d’aquesta manera una nova medalla de plata en la prova de dobles masculins.