La formació insisteix que l’impuls econòmic de la ciutat necessita més recursos per part de l’ajuntament

Des del grup municipal de Xàtiva Unida s’ha emès una nota de premsa en la qual reflexen la seua postura arràn la celebració del plenari extraordinari passat divendres, i perquè han votat abstenció en el punt referent Pla Director de Reactivació Social i Econòmica. Des de la formació afirmen que “ara més que mai cal una planificació seria i rigorosa per tal de pal·liar els estralls econòmics i socials produïts per la COVID-19”. No obtant això, i segons ha manifestat el seu portaveu Miquel Lorente, el sentit de l’abstenció obeeix a qüestions de forma i de fons. Declaren que és un pla sense consens, ja que no respon a les dinàmiques de treball que s’han celebrat fins ara i en què han estat present, a banda dels partits polítics, els sindicats i organitzacions empresarials, per tal com no s’ha tingut en compte les diferents aportacions, no hi ha hagut debat ni acord.

Des de Xàtiva Unida també asseguren que la no incorporació de l’1,3 milions d’euros restants del romanent pressupostari per crear fluxos és una errada. Aquesta no és una imposició tècnica, ni legal, sinó que és una decisió amb una forta càrrega política donat que la mateixa Unió Europea ha anunciat la suspensió general de les seues normes d’estabilitat pressupostària. A més, aquest sector és molt procliu a patir l’impacte de les crisis econòmiques per això ens retirem en sumar 1,3 milions d’euros, provinents del romanent, per als abonaments i així poder injectar junt amb l’aportació dels consumidors 2,6 milions d’euros en el comerç local.

Des de Xàtiva Unida asseguren que és fonamental actuar ja, de forma valenta i decidida i, que per això, ja el dia 30 de març van presentar un Pla amb tota una bateria de propostes per tal d’activar l’economia de Xàtiva i fer front a la crisi social. Per la qual cosa també, han votat favorablement a totes les mesures que el govern de la ciutat ha anat aprovant en aquest sentit de forma lleial i coherent. Tanmateix, com va dir l’altre dia Ximo Puig, lleialtat no significa submissió.