Segons Xàtiva Unida, a Xàtiva sols s’han iniciat licitacions en 2 dels 5 expedients existents 

La regidora, Amor Amorós ha demanat que es revise en l’àmbit local l’efectivitat del Pla Edificant i es destinen els recursos necessaris per a complir amb el calendari previst i les anualitats compromeses en aquesta delegació de competències acceptada a l’últim plenari. 

Segons Xàtiva Unida, a Xàtiva sols s’han iniciat licitacions en 2 dels 5 expedients existents. I de les obres licitades encara no han començat les de l’IES Josep de Ribera. L’anterior legislatura es van impulsar 5 peticions per millorar les infraestructures educatives de la ciutat dins del Pla Edificant. Sabedors dels problemes que arrossega el departament d’obres, ja en 2020, Xàtiva Unida va suggerir crear un departament a través de l’empresa pública Proexa per impulsar i gestionar els expedients del Pla Edificant. 

Amorós afirma que “El Pla Edificant, és una oportunitat per invertir en els edificis educatius de la ciutat que necessiten millores. En 2018 estaven demanades les competències per a 5 expedients: Teresa Coloma, Pla de la Mezquita, Attilio Bruschetti, La Costera i Josep de Ribera. Sabem que també existeix necessitat en el Taquígraf Marti, però no vegem que l’actual equip de govern pose els mitjans tècnics per a fer la part que li correspon. El document aprovat al plenari reflexa que la finalització d’aquesta reforma serà el 2026, si complim a partir d’ara seran 7 anys per a fer una intervenció que tots els grups polítics han qualificat de necessària.” 

Xàtiva Unida celebra que “La regidora d’Educació siga ara part activa i responsable del Pla Edificant, a diferència de l’inici en aquesta legislatura on semblava que el responsable era el regidor d’obres, i la nostra proposta per al departament d’Educació és crear una oficina tècnica a través de Proexa per a tota la gestió i seguiment d’obres que implica l’Edificant.”