Des de la formación veuen insuficients les partides destinades a infraestructures d’aigua, accessibilitat i millora dels espais familiars

El divendres de la setmana que ve està prevista la celebració d’un ple extraordinari de l’Ajuntament de Xàtiva on es debatrà l’aprovació inicial del pressupost municipal de Xàtiva per a 2023. 

Xàtiva Unida ha valorat positivament el pressupost que ha plantejat l’equip de govern per al 2023, però veu insuficients les partides destinades a infraestructures d’aigua, accessibilitat i millora dels espais familiars i suggereix augmentar-les amb el romanent de l’any 2021. 

A punt de finalitzar 2022 encara hi ha disponible 1.100.000 euros de romanent de 2021, cosa que, unida al baix percentatge d’execució del pressupost d’enguany, pot donar altres 10 milions d’euros de romanent del 2022 per al 2023. 

Després de revisar la proposta d’inversions que el regidor d’hisenda va traslladar en la comissió, la formació xativina creu que és insuficient destinar 322.000 € a la partida de cicle hidràulic i suggereix incrementar-la amb 300.000 € del sobrant disponible, la qual cosa passa així a doblar la quantitat inicial. El canal de Bellús, la reparació de part de la xarxa núm. 1 i la posada a punt del sistema al Carraixet necessiten una inversió més potent. També s’han presentat propostes en matèria d’accessibilitat i millores als jardins i espais públics de la ciutat. 

Escoltem a la regidora de Xàtiva Unida, Amor Amorós 

Amorós ha afegit que a Xàtiva Unida pensen que és prioritari introduir els mecanismes necessaris perquè el percentatge d’execució de les inversions siga com a mínim del 70%.