L’obra analitza els canvis experimentats per l’extrema dreta espanyola des de la mort del dictador Franco per semblar-se a l’europea

Xàtiva Unida continua amb la seua programació cultural amb la presentació de la darrera obra del periodista Miquel Ramos “Antifeixistes”, en què analitza els canvis experimentats per l’extrema dreta espanyola des de la mort del dictador Franco per semblar-se a l’europea i repassa, amb testimoniatges molt diversos la lluita contra aquests grups: en quins moments, en quins llocs, de quina forma, amb quina organització, el paper de la música i del periodisme. 

A més, el llibre destaca tot el que van haver de suportar els grups antifeixistes: la violència neonazi, la persecució policial i judicial i, fins i tot, la criminalització dels mitjans de comunicació. El llibre, prologat per l’advocada feminista Pastora Filigrana i amb un epíleg de Betlem Agulló, serà presentat demà divendres, a les 19 h, en el Saló d’Actes de l’IES Josep de Ribera, amb intervenció de l’autor, del regidor Alfred Boluda i de Carles Sánchez, militant de Xàtiva Unida i coneixedor de la violència feixista. 

Amor Amorós, candidata a l’alcaldia per Xàtiva Unida, ha manifestat que a partir de les propostes culturals que planifiquem volem donar a la ciutadania informació i ferramentes per construir un esperit crític. Des del col·lectiu d’esquerres també informen que el pròxim dijous 23, tindrà lloc la presentació d’un projecte educatiu que s’ha concretat en una publicació, “Lecciones de nuestros abuelos”. Tots els actes són d’entrada lliure.