Demà es presenta el llibre “L’horitzó del mar de Buchenwald” d’Enric Garriga Elies

El col·lectiu Xàtiva Unida, després de l’èxit de l’espectacle familiar del passat primer d’octubre, reprén la seua activitat cultural amb la presentació del llibre L’horitzó del mar de Buchenwald. Una obra que ens acosta, des de la reflexió i la vivència familiar, a la realitat d’un dels camps d’extermini nazi on van anar a parar bastants deportats espanyols, entre ells el pare d’Enric Garriga, autor del llibre.

Garriga ha estat fins el mes de juny passat president de l’Amical Mauthausen d’Espanya i és membre del Comité Internacional de Buchenwald i Dora i, a més, porta endavant una tasca frenètica, principalment en centres educatius, de prevenció del feixisme, de reivindicació de la memòria democràtica, principalment de la deportació, i de promoció d’una cultura de la pau basada en els drets humans.

L’acte, que comptarà amb la seua presència, serà introduït per Francesca Ballester, professora de valencià i membre del projecte de recuperació de la memòria dels deportats xativins de l’IES Simarro.

L’objectiu d’aquesta presentació és aprofundir en un tema que per a “Xàtiva Unida és fonamental per aconseguir una societat més digna: la recuperació de la memòria. Però també, treballar, dia a dia, contra l’auge feixisme”, com afirmen des del col·lectiu. A més, han avançat que al llarg de la tardor hi haurà moltes altres activitats.

L’acte tindrà lloc demà, dijous 14 d’octubre, a les 19:30 hores, en el Saló d’Actes de la Casa de Cultura de Xàtiva.