El documental posa veu i vida a la memòria de les preses valencianes de Franco i visualitza la repressió de gènere durant la guerra civil i la dictadura

Hui dimecres, a les 19:30 h, en la 2a planta de la Casa de Cultura, es podrà veure el documental “La presó de les dones. La Repressió Franquista”, dirigit per Matilde Alcaraz i Santi Hernández, que assistiran a la projecció i participaran en el debat posterior.

El documental posa veu i vida a la memòria de les preses valencianes de Franco i visualitza la repressió de gènere durant la guerra civil i la dictadura. I ho fa a través del testimoni dels fills i filles de tres preses que, de menudes, compartiren entre reixes, amb les seues mares, aquells dies d’infern i d’ignomínia. Recorden experiències mai oblidades que durant huitanta anys han mantingut en silenci. És la història que van viure les seues mares, Àgueda Campos Barrachina, Julia Martín de la Fuente i Francisca Sanchis, les tres preses protagonistes d’aquest documental. Les dones patiren una repressió doble, per ser dones i per pensar diferent, repressió política i de gènere.

Amb aquestes activitats, Xàtiva Unida continua amb la seua tasca cultural que, anteriorment, s’ha concretat en recitals poètics, exposicions, visites guiades tematitzades, conferències i presentacions de llibres.

Segons Xàtiva Unida, cal treballar per la cultura no sols perquè ens facilita oci, sinó perquè és indispensable per a transformar la realitat, per avançar cap a una altra societat”. L’acte és d’entrada lliure.