Amorós: “Des del municipalisme es poden buscar solucions que ajuden a no reduir les oportunitats d’aprenentatge dels xiquets i xiquetes”

Xàtiva Unida va emetre ahir una nota de premsa per mostrar el seu suport  a la comunitat educativa i a les famílies en este difícil inici de curs. El grup municipal pensa que l’educació presencial és imprescindible per pal·liar desigualtats i creuen que la institució municipal es molt necessària per aconseguir una tornada a les aules segura.

Sabedors que les competències en matèria d’educació són de la Generalitat, des de Xàtiva Unida apunten que des de l’Ajuntament és pot donar suport als centres educatius en diversos aspectes que si són responsabilitat municipal com els següents: 

– En estes primeres setmanes, reforç de personal per a gestionar les entrades i eixides als centres educatius (conserges) sobretot on tenen més d’una porta d’accés.

– Presencia de policia municipal en l’horari d’entrada i eixida en tots els centres educatius tant de primària com de secundària.

– Reforç de la neteja i desinfecció tant a l’interior com en els voltants dels centres.

– I posar a disposició de les escoles i instituts, espais municipals, tant interiors com exteriors per als que necessiten ampliar les instal·lacions en un escenari de reducció de ratios. 

Al respecte de l’inici de curs, la regidora Amor Amorós exposa que “des del municipalisme es poden buscar solucions que ajuden a no reduir les oportunitats d’aprenentatge dels nostres xiquets i xiquetes. Esta setmana hem escoltat a l’alcalde dir que anava a reunir-se amb els equips directius per a detectar les necessitats, pensem que es tardíssim, les necessitats es tindrien que haver detectat al juny o juliol, i resolt a finals d’agost. A més una ciutat que s’ha declarat ciutat educadora deuria d’escoltar a tota la comunitat educativa i no sols als equips directius. Per suposat també pensem que l’alumnat te molt a dir , no podem deixar al consell de xiquets i xiquetes fora d’aquest debat”,  conclou Amor Amorós.