Miquel Lorente asegura que “l’última ponència a Xàtiva es va fer efectiva l’any 2006 en un mercat immobiliari amb perspectives alcistes”

Segons ha indicat el portaveu de Xàtiva Unida, Miquel Lorente, en nota de premsa, “és urgent iniciar una nova valoració general de la Ponència dels valors cadastrals a Xàtiva que es va fer en 2005 amb efectes de 2006 en un mercat immobiliari alcista, fent d’allò més de deu anys, sent aquest el termini màxim que marca la Llei”. Per la qual cosa el grup municipal informa que passat dimecres va presentar un registre d’entrada perquè s’incorpore a l’expedient d’elaboració de les ordenances fiscals de 2021.

En aquest sentit, segons declaracions de Miquel Lorente, aquest és un clar exemple que el valor cadastral de la immensa majoria dels habitatges de la ciutat són molt superiors al 50% del valor real de mercat que actualment marca la Llei, i per tant a l’hora d’aplicar l’Impost de Béns Immobles, a cada unitat fiscal, es produeix una injustícia i fins i tot parlen d’una pressumpta il·legalitat

Ara farà quasi un any, l’actual govern aprovà la pujada de l’IBI d’una manera generalitzada per a l’actual exercici 2020. Segons Xàtiva Unida “aquest augment respon a una estratègia electoralista, i no al bon estat de l’economia local tal com varen assenyalar des del govern municipal”.

Finalment, i donat que una nova valoració cadastral implica almenys un any sencer, des de Xàtiva Unida destaquen que cal prendre mesures a curt termini, per aquest motiu insten una vegada més en aplicar un IBI per usos que afecte el 10% de les propietats amb major valor del municipì. D’aquesta manera es pot aconseguir un repartiment molt més just i equitatiu de la pressió fiscal en el municipi com ja ocorre en altres municipis com Alzira.