Xàtiva Unida presentarà una moció al plenari per reclamar al govern valencià i a l’executiu central les dotacions i recursos necessaris

Davant les continues incidències i retards, que estan vivint els usuaris, en la línia de Rodalies València-Xàtiva-Moixent, Miquel Lorente, portaveu municipal de Xàtiva Unida ha anunciat, mitjançant nota de premsa, que el seu grup municipal, presentarà una moció per a reclamar al govern valencià i a l’executiu central les dotacions i recursos necessaris per al bon funcionament del servei de Rodalies del nostre territori.

Xàtiva Unida destaca l’empitjorament i el progressiu deteriorament que presenta el servei  de Rodalies en els darrers anys, evidenciant que durant el 2019 es van suprimir 7.793 trens, el 4,8% del total, i vora 2.000 , que l’any anterior, a més a més els últims cinc anys, els combois suprimits en el territori han superat els 20.500, una circumstància que s’ha vist acompanyada en una caiguda de viatgers, de fins el 42%, entre els anys 2006 i 2018, i que afecta especialment a la línia C-2 entre València i Xàtiva-Moixent. 

D’aquesta manera, Xàtiva Unida apel·la al govern autonòmic per a què inste al Ministeri de Foment i als organismes estatals responsables del servei, a aportar a terme un estudi econòmic de les necessitats i inversions pendents de les Rodalies i es demana la transferència del servei a la comunitat autònoma. Així mateix, Xàtiva Unida incideix en la necessitat de que la Comissió de Seguiment del Pla de Rodalies, fixe les seues reunions de forma periòdica cada any.

D’altra banda, Compromís la Costera ha transmès a través de les seues xarxes socials, la seua postura sobre els 21 trens que es van suprimir o patiren retard, durant la primera setmana de febrer, en la línia de rodalies C-2 València-Xàtiva-Moixent.

Un fet que des de la formació taronja denuncia, a l’hora que formula la pregunta: “per a quan un servei de rodalies digne per a la Costera?”. Estes incidències es sumen a la pèrdua de qualitat del servei de rodalies de València, de Renfe, i que està provocant queixes tant dels usuaris com dels partits valencians, que ja han acordat una reunió amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, per al pròxim dia 14.