Des del col·lectiu insisteixen en la necessitat d’impulsar una nova valoració general del cadastre

Després del plenari del passat dissabte, Xàtiva Unida ha fet balanç d’aquest mostrant la seua disconformitat al fet que el govern socialista haja obviat la revisió del valor cadastral del municipi. Miquel Lorente insistí en el darrer plenari “en la necessitat d’impulsar una nova valoració general del cadastre”. Al remat, les Ordenances Fiscals per a l’any 2022 varen ser aprovades en solitari pel PSOE donada l’absència d’acord amb la resta de totes les forces polítiques que conformen la corporació.

En el ple del passat dissabte, també, es varen debatre dues modificacions puntuals del PGOU de Xàtiva per fer possible la construcció del Centre de Dia Comarcal i l’ampliació del Pavelló Francisco Ballester. En aquesta ocasió Amor Amorós insistí “en la necessitat de construir el Centre de dia comarcal donada la vulnerabilitat del sector de persones amb diversitat funcional”. El vot de Xàtiva Unida va ser favorable i sobretot s’instà a actuar amb la màxima celeritat per aconseguir aquesta infraestructura.

En el punt referent al Pla Municipal de Control de Colònies Felines el regidor Hèctor Cuenca subratllà la paràlisi en què viu l’equip de govern assenyalant que “la documentació del Pla arriba al plenari novament sense pressupost i sense calendari”.

El grup municipal de Xàtiva Unida portà al plenari una moció per la modificació estructural del mercat elèctric enfront de l’increment sostingut en el preu de la llum que s’està produint des del passat mes de gener. Per part de la formació xativina, Alfred Boluda, argumentà que “L’electricitat no és una mercaderia, és un sector estratègic, imprescindible i bàsic. Per això apostem per la iniciativa pública per fer prevaldre el sentit de servei públic i no el guany d’uns pocs en detriment de la majoria”. Malgrat l’impacte que està produint l’augment del rebut de la llum entre la ciutadania tant Ciudadanos, PP i PSOE varen votar en contra.

Finalment, en l’apartat de fiscalització Cesca Chapí interpel·là al regidor d’esports, Pedro Aldabero, sobre la situació en què es troba les instal·lacions de la piscina Murta donades les denúncies ciutadanes sobre la degradació d’aquest servei, així com per la reducció de la carta de serveis esportius amb la supressió del taller de tai chi que està sent reivindicat per un sector determinat de la població. Per acabar, Chapí també s’interessà sobre els procediments de contestació a les demandes que està registrant la plataforma ciutadana per la millora de la xarxa d’aigües de la ciutat.