Lorente “després de dos anys d’haver-se aprovat la proposta en el ple municipal continuem sense oferir aquest servei”

En juny de 2020 el grup municipal de Xàtiva Unida presentava una proposta al ple per iniciar els tràmits per instal·lar una parada d’autocaravanes a la ciutat. Aquesta iniciativa comptà amb el suport unànime del ple i amb el compromís ferm de l’equip de govern. En canvi, segons el regidor Miquel Lorente “dos anys després i malgrat els reiterats recordatoris realitzats per Xàtiva Unida continuem sense aquesta instal·lació, tot i que el mateix govern municipal en sessió plenària va dir que ja estaven en contacte amb la Conselleria pertinent per fer efectiva la inversió”.

El portaveu de Xàtiva Unida, ha afegit que “des de Xàtiva Unida observem com en el nostre entorn existeixen escasses o cap zona per a la parada d’autocaravanes, on puguen pernoctar amb relativa comoditat i seguretat les anomenades furgo-caravanes, cada vegada més comuns. Amb aquesta iniciativa pretenem fomentar el comerç local, perquè se suposa que els usuaris de les autocaravanes farien les seues compres en el municipi.

Lorente també ha assegurat que, segons diversos estudis, aquest tipus de turisme deixa en la zona uns 50 euros al dia per persona. Sense un gran esforç econòmic, es podria dotar una zona dels recursos necessaris per a condicionar-la com a punt d’estacionament i parada d’autocaravanes. Tanmateix, la paràlisi de l’equip de govern ha provocat l’absència d’aquest nou servei a les portes d’un nou període estival.