Amor Amorós “cal instal·lar zones d’ombra i assegurar el bon funcionament de les fonts enfront de les elevades temperatures de l’estiu” 

Xàtiva Unida ha instat a l’Ajuntament perquè aplique sistemes de coberta, per aconseguir fer baixar els graus de temperatura, en cada zona de joc infantil. Segons ha destacat la regidora Amor Amorós, “a Xàtiva és fonamental dur a terme un Pla d’Ombres per garantir la salut del nostre veïnat i propiciar espais condicionats i segurs La delegació de Parcs i Jardins ha de donar resposta a aquesta necessitat de famílies i veïnat que volen espais amb ombratge en llocs destinats al joc infantil i de reunió familiar”.

Des de Xàtiva Unida proposen la creació de zones amb ombra d’arbres, pèrgoles i tensoestructures microperforades que fan disminuir els graus de calor en l’àrea de joc, sent l’objectiu obtenir com a mínim un 50% d’espai protegit dels raigs de sol en les superfícies en qüestió.

Per altra banda, des de la formació xativina s’ha instat a l’equip de govern que s’assegure el bon funcionament de totes les fonts municipals enfront de l’augment de temperatures. Amorós ha indicat que “en moltes ocasions ens trobem amb parcs infantils amb molta concurrència que no compten amb fonts d’aigua municipals o les que hi han es troben en un estat de conservació molt millorable”.