Des del grup municipal no entenen la no sol·licitud de dues subvencions per a la millora de les xarxes

Segons infomen des de Xàtiva Unida, el passat 15 de gener es publicava en el BOP la resolució de les subvencions per a la millora del cicle integral de l’aigua que atorga la Diputació de València dintre del Pla Reacciona. En la relació de municipis que han sol·licitat aquesta ajuda Xàtiva no apareix. Des del grup municipal de Xàtiva Unida s’ha assenyalat que “novament tornem a viure la mateixa situació que es va produir, el passat mes de novembre, amb les ajudes que va resoldre la Generalitat per a la millora de les xarxes d’aigües municipals”. El portaveu de Xàtiva Unida, Miquel Lorente, ha indicat que “no s’entén com no s’ha sol·licitat, una vegada més, una ajuda d’aquest tipus”. La relació d’ajudes atorgades a uns 80 municipis valencians, sols per la Diputació, han arribat a ascendir en alguns casos a 100.000€. Sent aquestes unes aportacions necessàries a Xàtiva per a intervenir en la millora del canal de Bellús, en les xarxes número 1 i 2 corresponents al nucli antic, en els mateixos dipòsits del Bellvert…

Des de XU afegeixen que, en aquests moments, les xarxes pertanyents al nucli antic estan patint greus rebentades incontrolades que estan provocant importants desperfectes en comunitats de propietaris i pèrdudes d’aigües de 60.000 metres cúbics diaris en punts determintats del nucli urbà.

Per altra banda, consideren que no es pot obviar que encara hi ha determinades zones de la ciutat com és el cas del Carraixet que no compten amb un servei municipal d’aigua potable tot i que ens estem referint a una zona definida com a urbana.