Des de la formació es lamenta que l’ajuntament haja optat per la pitjor fórmula per tal de solucionar el problema d’abocaments a Bixquert

Xàtiva Unida ha lamentat públicament que l’equip de govern haja optat per la solució més perjudicial per al veïnat i l’entorn per tal de posar fi a l’abocament incontrolat de restes de poda als contenidors de Bixquert. 

Des de la formació asseguren mitjançant nota de premsa que, amb la pujada indiscriminada de 12€ en el rebut de recollida de fem per als veïns i veïnes de Bixquert no solament es penalitzarà a aquelles persones que depositen les seues restes de poda als contenidors de Bixquert, sinó també a aquelles que han estat complint amb la normativa i les han portat a l’ecoparc. 

D’altra banda aquesta taxa s’aplicarà per igual a totes les unitats fiscals, contradient els principis de progressivitat i redistribució, tal i com ve fent el govern PSOE/Ciudadanos en la resta d’impostos i taxes municipals. 

Segons Hèctor Cuenca, regidor del grup municipal de Xàtiva Unida, “la incapacitat de l’ajuntament per solucionar aquest problema i les presses de l’equip de govern per tapar les crítiques de veïns i veïnes ens han portat a una mesura que no soluciona res, sinó que crea un greuge comparatiu entre aquelles persones que complien les normes i les que no, fent pagar a justos per pecadors”.

També recorden que la formació ja va denunciar el passat mes de febrer la presència d’abocaments incontrolats a Bixquert i a altres zones de la ciutat i va comprovar com en el mes de juny encara no

s’havia solucionat aquest problema. A més, davant els abocaments de restes de poda va proposar que l’ajuntament establira un servei de trituració de poda tal i com han fet altres ajuntaments propers com el d’Ontinyent.

Al voltant de la rescissió del conveni entre l’ajuntament i l’associació “Una huella en el corazón” per al control de les colònies felines de la ciutat, Xàtiva Unida ha lamentat la forma expeditiva en la que s’ha trencat el contracte i la manca de voluntat de la regidoria de Medi ambient per renegociar les condicions d’aquest. 

Segons Cuenca, la regidora no pot deixar en l’aire aquest tema per falta d’acord amb l’associació, cal asseure’s i arribar a un conveni satisfactori per a ambdues parts i que recupere el servei de control de les colònies felines.