Demà dimecres a les 19:30 h, en el local de Xàtiva Unida de Xàtiva tindrà lloc una conferència impartida per Diego Fernández

Demà dimecres a les 19:30 h, en el local de Xàtiva Unida de Xàtiva tindrà lloc una conferència impartida per Diego Fernández, professor d’història de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi, i membre promotor de les accions commemoratives de la revolució del Petroli. L’entrada és totalment lliure. 

En la I República, juliol de 1873, a la ciutat veïna d’Alcoi, on havia prosperat la Revolució Industrial, es va produir la coneguda com a Revolució del Petroli. Aquest va ser un moviment de resposta del proletariat alcoià enfront de les situacions d’injustícia social que s’estaven produint a la ciutat on s’havia aconseguit assolir una industrialització potent, en certs aspectes comparable a Barcelona. Aquell fou un moviment encapçalat per l’anarcosindicalisme i amb causes i conseqüències memorables. Per aquesta raó, Xàtiva Unida s’ha volgut sumar a les commemoracions impulsades per diferents entitats de les comarques centrals per ajudar a difondre tot el que va suposar els inicis del moviment obrer en les nostres comarques.