El grup municipal insisteix en estudiar alternatives per a ubicar el nou centre sanitari

Segons expliuen des de Xàtiva Unida, en el plenari de passat dissabte, cap grup polític va posar en dubte la necessitat d’un nou centre de salut a la ciutat.

L’expedient que l’equip de govern, format per PSPV-PSOE i C’s, portava a votació era la modificació del PGOU per al canvi d’ús de la parcel·la, que actualment ocupa el Teresa Coloma, d’ús assistencial a educatiu amb un temps d’exposició pública per a que la ciutadania puga presentar al·legacions i a l’espera dels informes positius tant de la Conselleria d’Educació com de Sanitat.

La presa per fer anuncis en campanya va fer que el Psoe anunciara, a cosa feta, la construcció del nou centre de salut Xàtiva II però la realitat és que la parcel·la escollida necessitava d’uns tràmits administratius que no es van ajustar a les necessitats que tenia Conselleria de Sanitat.

S’inicia l’expedient en març de 2019 i després de 24 mesos, la parcel·la continua sense estar a punt i ens diuen que el no estudiar altres alternatives és perquè no tenim temps?

Així, segons afirmen des de XU, l’única opció que ha proposat Roger Cerdà ha sigut perjudicar a un col·legi emblemàtic per ser l’únic de l’etapa de 3 a 6 anys, actualment amb aula també de 2 a 3 anys. I que és el centre d’infantil adscrit al Col·legi públic de Primària Gozalbes Vera i per tant del que ve la seua matrícula.

Des de Xàtiva Unida ja es va posar de manifest la no conformitat amb la decisió unilateral de l’alcalde. 

Miquel Lorente, portaveu de Xàtiva Unida, declaraba:  “Estem a favor de la construcció d’un nou centre de salut, es més, pensem que és prioritari al nucli antic on es concentra la població major de 50 anys de la ciutat. És un equipament imprescindible a curt termini.”