La proposta busca evitar un ús partidista dels canals de comunicació de l’ajuntament

Xàtiva Unida ha demanat la redacció d’un reglament d’ús de les xarxes socials municipals per tal de millorar la transparència i la comunicació de l’ajuntament. Per a la formació xativina, aquest reglament ha d’establir que pot fer i que no pot fer l’ajuntament en la seua comunicació a través de les xarxes socials, així com les normes bàsiques de respecte per part de les persones usuàries.

Des de Xàtiva Unida asseguren que sense aquest reglament l’ús que es fa de les xarxes socials des de l’equip de govern és arbitrari i de vegades partidista. L’últim incident en aquest sentit ha sigut el bloqueig dels comentaris en una publicació referent a l’alliberament d’uns animals en mal estat davant l’allau de crítiques que el PSPV-PSOE estava rebent per la seua inacció en aquest cas des de feia mesos. Així mateix, en altres ocasions s’han produït incidents com el bloqueig d’usuaris.

Per a Xàtiva Unida una gestió responsable i imparcial dels perfils municipals en xarxes socials ha de ser una garantia per a la transparència, en un moment en què les polítiques de govern obert s’estan implantant en l’administració valenciana. Cal recordar que el mes passat un estudi universitari destapava que Xàtiva sols compleix el 26% dels indicadors avaluables en matèria de transparència.

Per al regidor Hèctor Cuenca, “les xarxes socials municipals han de servir per a informar dels serveis municipals i per a recollir l’opinió dels veïns i veïnes, i això inclou també les crítiques. No es pot repetir que l’ajuntament decidisca silenciar la veu de la ciutadania a les xarxes socials, si no és per motius especificats en una normativa. Tindre el govern de la ciutat no pot voler dir utilitzar la institució de totes en benefici partidista”.

Inacció de l’Ajuntament en el cas dels gossos en mal estat

Des de Xàtiva Unida expliquen que el passat 20 de maig van preguntar en la comissió de foment a la regidora Reme Sinisterra per aquesta qüestió i va respondre que coneixia la situació. És per això que segons Cuenca “Ens sobta molt que coneixent la situació l’ajuntament haja tardat tant a actuar i ho haja fet solament per la pressió social efectuada en xarxes socials. Si els defensors dels animals no s’hagueren organitzat, la inacció de l’ajuntament en matèria de benestar animal hauria deixat que aquests gossos acabaren en pitjor estat, tal com ha passat amb les colònies felines”.