L’actuació millorarà les voreres, enllumenat i accessibilitat d’aquest espai degradat i les ofertes es poden presentar fins al 10 d’abril

L’Ajuntament de Xàtiva ha publicat a la Plataforma de Contractació del Sector Públic l’anunci de licitació de les obres d’urbanització de l’accés a Xàtiva per carretera de Genovés, Camí de Sant Antoni i entorn de la Font dels 25 dolls, emmarcades en el Pla d’Inversions 2022-2023 de la Diputació de València. 

Aquesta actuació compta amb un pressupost de 351.533 euros, dels quals el 80% seran abonats mitjançant una subvenció per part de la Diputació de València i l’altre 20% serà d’aportació municipal, a través del préstec d’inversions a llarg termini. 

Segons ha indicat l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, «Aquest és un espai que actualment compta amb una certa degradació i que gràcies a aquesta intervenció quedarà plenament integrat en l’entorn urbanístic de la zona, el qual ha canviat molt en els darrers anys, ja que no suporta el tràfic que suportava antigament gràcies a l’habilitació de l’avinguda Juan Francés». 

L’actuació contempla treballs de pavimentació de carrers, enllumenat exterior, obres per al tractament de l’aigua, treballs d’asfaltatge i treballs d’instal·lació elèctrica. Es construirà un mur de característiques similars al del costat sud de la carretera per tal d’aconseguir un aspecte ordenat d’accés, i també es dotaran voreres pavimentades. A més a més, s’executarà una rampa que permeta l’accessibilitat a les persones amb diversitat funcional i es col·locaran passos de vianants elevats per buscar la pacificació del tràfic. Escoltem el regidor d’Obres Ignacio Reig parlant d’aquesta intervenció: 

TALL NATXO REIG – CARRETERA DEL GENOVÉS 

Les ofertes es poden presentar fins al 10 d’abril, i hi haurà tres mesos per a la seua adjudicació, i per això s’espera que puga estar finalitzada per a finals de 2024.