L’Ajuntament instal·la aparells de gimnàstica per a persones majors en els parcs d’Anita la Comare, Sariers, Passeig del Ferrocarril i Glorieta de José Espejo

L’Ajuntament de Xàtiva ha dut a terme la instal·lació de quatre circuits saludables en quatre parcs de la ciutat; la Glorieta de José Espejo, el jardí de Sariers i els parcs del Passeig del Ferrocarril i Anita la Comare. Es tracta d’una iniciativa de promoció de la salut, impulsada des de la Regidoria de Sanitat, en col·laboració amb l’àrea de Parcs i Jardins, i dirigida a afavorir la pràctica d’exercici físic a l’aire lliure entre els sectors de major edat de la població. Les noves instal·lacions han comptat amb un preu de licitació de 19.349,16 euros. 

Els circuits saludables estan compostos per 6 aparells bio saludables. Cada un dels parcs disposa de una bicicleta el·líptica, un joc de 4 volants, uns patins, una bicicleta estàtica, un aparell d’estirament d’esquena i dominades i un disc i pedal de braç. Són aparells de fàcil maneig i gran versatilitat que s’espera integrar en l’oci de la ciutadania, de manera similar com s’ha fet anteriorment amb els aparells dels parcs infantils. 

Escoltem al regidor de Sanitat, José Vicente Benavent: 

Aquests equipaments urbans aposten per una nova filosofia de vida saludable per a la població, proposant exercicis de treball físic de totes les parts del cos, així com l’estimulació d’altres capacitats com ara l’equilibri, la coordinació, la força, l’elasticitat, la mobilitat i l’agilitat. 

Amb la correcta utilització del circuit saludable s’aconsegueix mantenir la mobilitat articular, millorar la força muscular, treballar la coordinació i la destresa, millorar les funcions cognitives, sensorials i motrius del cervell, a més de la funció respiratòria, cardiovascular o digestiva i, no menys important, aconseguir la interacció social entre els usuaris de les instal·lacions, afavorint un ambient recreatiu.