S’espera la participació d’uns 500 corredors i corredores entre els quals destaquen els campions Felipe Orts i Lucía González

Xàtiva tornarà a erigir-se la aquesta setmana com a una de les capitals nacionals del ciclocross amb la celebració, el proper dissabte 16 de desembre al poliesportiu Les Pereres, de la prova corresponent a la Copa d’Espanya (la penúltima de l’any). Dijous es va presentar la cita a l’Ajuntament amb la presència de l’alcalde Roger Cerdà, el regidor d’Esports Vicent Lluch, el president del club Bicicletas Sanchis Salvador Sanchis i el Director Tècnic de la prova Miguel Àngel Ortega.

«Aquesta és una cita ineludible a la nostra ciutat. En el seu dia apostàrem pel ciclocross a Xàtiva amb una prova d’aquest nivell que s’ha consolidat al calendari, passant a celebrar-se al poliesportiu Les Pereres on ha crescut com així ho demostra la magnífica xifra d’inscrits», ha indicat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha assegurat que «és una modalitat esportiva que ens situa dins del mapa a nivell estatal i això és important».

Es tracta de la 8º edició del Ciclocross Ciutat de Xàtiva (la 6ª com a Copa Internacional), i la quarta que té lloc al poliesportiu Les Pereres. Es comptarà amb el mateix circuit de les passades edicions, amb un recorregut de 2.800 metres dels quals 1.500 són fixes durant tot l’any.

Un any més participaran al voltant de 500 corredors i corredores, destacant els 125 participants en la categoria cadet. «Això és quasi com una carrera de carretera, perquè en esta disciplina la xifra normal és d’uns 80, el que vol dir que a nivell nacional és tot un atractiu», ha indicat el director de la prova Miguel Ángel Ortega. Com a ciclistes més destacats, aquest any es tornarà a comptar amb la presència dels millors corredors tant nacionals com internacionals: repetirà el campió Felipe Orts en masculí i també la campiona d’Espanya Lucía González, i es comptarà amb el corredor de World Tour Clément Venturini a qui es pot trobar en cites com ara el Giro d’Itàlia o el Tour de França. A nivell local cal destacar els noms de Miriam Guerrero (cadet femení) i Asier Ortega.

La jornada s’iniciarà a les 9 del matí i de vesprada, a partir de les 15h, se celebraran les carreres màsters i de les escoles de la Comunitat Valenciana. L’eixida de les categories elit tindrà lloc a les 12:20 (femenina) i a les 13:25 (masculina). Prèviament se celebraran les carreres júnior masculina (10:30h) i júnior femenina (11:25h).


«Des de l’Ajuntament volem agrair a Salva i a Miguel Àngel l’esforç que realitzen en cada edició per tal de mantindre el nivell i la il·lusió per continuar sent un referent ja no sols a la Comunitat Valenciana, sinó també a nivell nacional», ha declarat el regidor d’Esports Vicent Lluch.

El dia abans de la prova es realitzarà una presentació al Centre Cultural de Xàtiva (CCX) on es comptarà amb la presència de Lucía González, Sofía Rodríguez, Felipe Orts, el seleccionador nacional i representants municipals.