L’Ajuntament va comunicar la notícia ahir als presidents de les comissions festives, que han mostrat la seua conformitat

L’Ajuntament de Xàtiva ha procedit formalment, a través d’un decret d’alcaldia, a la cancel·lació de les festes de carrer de Xàtiva en l’edició d’aquest any 2020, sumant-se així a la suspensió de la tradicional Fira d’Agost que ja es va anunciar fa algunes setmanes.

La decisió de suspendre la celebració de les festes de carrer de Xàtiva va ser comunicada ahir als presidents de les distintes comissions de festes, que han recolzat la proposta i han mostrat la seua conformitat.

El consistori s’ha vist obligat a prendre aquesta determinació, que suposa una modificació substancial de la programació cultural i festiva de la ciutat, degut a les circumstàncies esdevingudes des del passat mes de març amb l’aparició del virus Sars-Cov-2 i la malaltia que produeix, batejada com a coronavirus.

Segons resa el comunicat municipal, la situació ha millorat respecte a fa uns mesos, havent-se aplicat les fases de la desescalada i amb una progressiva obertura d’espais, però l’impacte de la pandèmia és encara gran i provoca una gran inseguretat entre la ciutadania, pel que es recomana evitar actes que comporten grans aglomeracions de persones, com és el cas de les festes de carrer.

«Són decisions incòmodes que no ens agrada prendre, pel significat que tenen les festes de carrer per a Xàtiva com a element fonamental de la nostra cultura i que manté l’activitat als nostres barris, però són decisions necessàries perquè sempre deu primar la seguretat sanitària col·lectiva per davant de la resta de qüestions», ha manifestat el regidor de Festes, Pedro Aldavero.

Cal recordar que a Xàtiva hi ha catorze festes a diferents carrers i barris de la ciutat, com ara els barris de Sant Feliu, Hort de Mora o Vivendes Manuel Casesnoves i els carrers Sant Gaietà, Ardiaca Alta, Ardiaca Baixa, Sant Josep, Blanc, Caputxins, Vernissa, Sant Cristòfol, Sant Pasqual, Puig o Sant Joaquim. Les festivitats comencen habitualment a finals del mes de juliol i s’estenen fins a finals del mes d’octubre.