El Club Voleibol Xàtiva, col·labora amb la Selecció Espanyola Masculina U17

L’històric pavelló municipal de voleibol de Xàtiva albergarà els pròxims dies 22 i 23 d’abril de 2023, la Final Autonòmica Infantil Femenina Preferent en Iniciació al Rendiment dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana. Una modalitat atractiva de màxim nivell en esport de base en estat pur. La Federació de Voleibol de la Comunitat Valenciana com a organitzadora de la competició, per delegació de la Generalitat Valenciana, ha concedit l’organització de l’esdeveniment al Club voleibol Xàtiva. Participaran els sis millors equips, i els primers en la final representaran a la Comunitat Valenciana en el Campionat d’Espanya que es disputarà a Lugo (Galícia).

Xàtiva es convertirà en l’epicentre del millor voleibol femení infantil, amb un nou format de competició en aquesta temporada, segons les Bases d’Iniciació al Rendiment dels XLI Jocs Esportius Comunitat Valenciana. La competició d’Iniciació al Rendiment està estructurada en dos nivells: primer nivell (preferent o primera divisió), en el qual han participat 24 equips dividits en quatre grups, i el segon nivell (zonal o segona divisió), amb la participació de 72 equips distribuïts en sis grups, la qual cosa fa un total de 96 equips. Seran els millors equips del nivell preferent els que tenen accés a la Final Autonòmica. 

La primera fase de lliga regular en la competició preferent classificava als dos millors equips de cada grup per a la segona fase en un nou grup directe d’accés a la Final. Aquest grup autonòmic, format per huit equips, van disputar una lliga regular a doble volta, i els quatre primers classificats són els que han tingut accés directe a la Final. D’altra banda, es van establir dos grups de permanència, on només el primer classificat de cada grup tindria també una plaça en la Final, fins a completar un total de sis equips.

Sis equips que participaren per ordre de classificació: 1) Platges de Benidorm, 2) CV Gandia, 3) Dental Carralero Xàtiva, 4) CV Elx, (classificats del grup principal), 5) CV Arenas i 6) CV Fabraquer Campello, primers dels grups de repesca.

Sistema de Competició. El dissabte 22 d’abril al matí es jugaran dos partits, només els guanyadors passaran a les semifinals:

Partit 1: Dental Carralero Xàtiva-CV Fabraquer el Campello (Alacant), i partit 2: CV Arenas Decor-CV Elx

El dissabte 22 a la vesprada es jugaran les semifinals: Guanyador del Partit 1- CV Gandia i Guanyador del partit 2-CV Platges Benidorm.

El Diumenge 23 al matí es disputarà en primer lloc el tercer i quart lloc, i a les 12 hores la Gran Final. A continuació tindrà lloc el lliurament de trofeus. Els horaris dels partits seran assignats per la Federació.

El Club Voleibol Xàtiva, col·labora amb la Selecció Espanyola Masculina U17. 

Un esportista del Club voleibol Xàtiva: Josep Ribera Revert, ha sigut convidat als entrenaments de la Selecció Espanyola Masculina U17 que ha estat entrenant en el Centre d’Alt Rendiment de Xest del 3 al 9 d’abril per a preparar les trobades Bilaterals a Àustria i Croàcia, amb l’objectiu de la Classificació al Campionat d’Europa. Una magnifica experiència per a Josep, que ha entrenat a molt bon nivell, i ha pogut gaudir de l’alt nivell dels entrenaments. D’altra banda, una representació de l’equip de superliga2 masculí de Xàtiva va disputar una trobada amistosa diumenge passat 10 d’abril amb la Selecció Espanyola U17, ha sigut un bon partit, del qual s’han extret bones sensacions i expectatives. Cal destacar que ha sigut un plaer i un honor per al Club Voleibol Xàtiva poder col·laborar en la preparació del combinat nacional, contribuir a la millora de la seua formació, i només ens queda desitjar-los la consecució dels seus objectius.

Massiva participació d’esportistes del Club Voleibol Xàtiva en el Torneig de Finestrat. Copa VolaBola masculina i femenina, que es va disputar el 7 i 8 d’abril de 2023. Huitanta esportistes i huit tècnics del CV Xàtiva es van desplaçar a disputar el torneig en el qual han participat mes de 600 esportistes vinguts de diversos punts d’Espanya, amb rècord de participació. Els esportistes han gaudit d’una magnifica experiència tant pel nivell de la competició com pel marcat ambient esportiu i convivencial d’un torneig que va donar principi el divendres 7 d’abril sobre les 9 hores del matí, i acabava amb les finals sobre les 21 hores del dissabte 8 d’abril, de manera ininterrompuda, amb un total de 36 hores de voleibol de pedrera. Diversos equips de Xàtiva van aconseguir arribar a les finals. L’Infantil femení A se proclamaven subcampiones del torneig després d’eliminar al CV Cartagena i cedir en la final contra el CV Santomera de Múrcia. L’Infantil Femení B també va aconseguir la segona posició en la classificació final. Bons resultats per als equips infantils masculins, l’Infantil Masculí A aconseguia la segona posició en la classificació, mentre que l’equip infantil B aconseguia la quarta posició en el seu grup. En la categoria cadet femenina les de Xàtiva van aconseguir la tercera posició. La resta dels equips van realitzar una estupenda competició.