El programa està finançat pel Fons Social Europeu i busca la motivació i l’orientació de joves de 16 a 21 anys que han abandonat els estudis

S’ha représ a Xàtiva el programa Jove Oportunitat (JOOP), dissenyat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i en el que l’Ajuntament de Xàtiva col·labora activament des de la seua primera edició.

Aquest programa, que viurà la seua quarta edició i es va haver de suspendre el passat mes de març per la situació provocada per la Covid-19, té la intenció de motivar i orientar a joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis. Compta amb el finançament del Fons Social Europeu que, amb l’Estratègia Europea 2020, ha fixat com a meta la reducció de l’Abandonament Educatiu Precoç (AET), un problema amb enorme incidència en la Comunitat Valenciana. 

Aquesta iniciativa destaca per combinar estratègies de coaching grupal i individual per a la construcció d’un projecte de vida, amb l’orientació laboral sobre les diferents famílies professionals, amb visites a més de 20 empreses on s’analitzaran els diferents perfils professionals i les vies d’accés o requisits.

«El JOOP ofereix als i les joves l’oportunitat de canviar i de construir el seu futur personal i professional», ha explicat la regidora de Joventut Lena Baraza, qui ha explicat que aquest programa «pretén que els i les joves tornen a la seua etapa formativa, i per això en la seua fase final es reforçarà acadèmicament als i les joves per facilitar l’accés a la Formació Professional.

El curs té una durada de 6 mesos, i encara queden places disponibles. La inscripció s’ha de realitzar mitjançant cita prèvia a la Casa de la Joventut o telefonant al 962274342.