El servei es pot utilitzar a partir del proper dilluns 

L’Ajuntament de Xàtiva ha tornat a posar en marxa el dispositiu d’atenció a persones majors que viuen a soles. Front a l’actual situació caracteritzada per un enduriment de les restriccions decretades per la Generalitat i les insistents recomanacions de reduir el contacte social, l’Ajuntament considera necessari reprendre aquest programa d’acompanyament de la gent gran. A partir del proper dilluns 1 de febrer, començarà a funcionar de nou aquest dispositiu que ja va es iniciar durant el confinament i que va estar operatiu des del mes de març fins a juny de 2020.

L’objectiu del programa és oferir acompanyament i suport a totes aquelles persones majors de 65 anys que es troben en una situació de soledat i en risc d’aïllament degut a l’actual conjuntura. Consistirà en mantenir un contacte telefònic que permeta el seguiment de l’estat dels usuaris que sol·liciten aquest recurs, oferint-los, a més a més, la possibilitat de realitzar activitats que estructuren una nova rutina no presencial, com ara exercici físic, tasques d’estimulació cognitiva, companyia telefònica, jocs, cançons o altres activitats d’acompanyament.

El programa millora respecte de la seua primera edició, ja que s’obri la possibilitat d’atendre a nous usuaris que el sol·liciten i s’adapta a les necessitats plantejades pels usuaris anteriors i a les detectades pels professionals del Departament de Benestar Social. Aquest servei funcionarà de dilluns a divendres, de 9:30 a 13:30 hores. Dues professionals del Departament de Benestar Social s’ocuparan d’establir els contactes telefònics i d’organitzar el treball amb els distints serveis municipals que requerisca la correcta atenció als usuaris.

Per a sol·licitar l’acompanyament i obtenir informació caldrà telefonar al número 667 918 836 o personar-se a les dependències del Punt Social La Placeta (placeta de la Telefònica), ubicat al carrer Poetes xativins, número 2, a partir del proper dilluns 1 de febrer.

Les persones grans són un dels col·lectius més vulnerables front a una situació com l’actual, donada la continuïtat de l’estat d’emergència sanitària i l’enduriment de les mesures, les quals impliquen la reducció del contacte social. Almenys així es considera des del Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva que senyala la soledat i l’aïllament de les persones grans com a dues de les grans problemàtiques socials d’aquest col·lectiu al nostre municipi.

La tinent d’alcalde, Xelo Angulo, regidora delegada de Benestar Social, ho expressa així: «la situació de la nostra ciutat no és única enfrontant les mesures de l’estat d’emergència sanitària que comporta una dràstica reducció del contacte social.