La campanya compta amb 5 models de frases per dinamitzar el comerç: «Espere que t’agrade», «Felicitats», «Bon Nadal», «Testime» i «Amb molt d’afecte»

L’Ajuntament de Xàtiva ha preparat a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de la regidoria de Política Lingüística, una nova campanya de promoció del valencià en el comerç, la qual porta per nom «Regala en valencià». 

La iniciativa consisteix en el repartiment pels comerços de la ciutat d’unes carpetes amb etiquetes adhesives per a apegar en els papers d’embolicar els 

regals o els obsequis. En total es posaran en circulació més de 50.000 etiquetes amb la finalitat de promoure i difondre el valencià en el sector comercial i entre la seua clientela. Les etiquetes contenen cinc models de frases per a dinamitzar socialment en valencià: «Espere que t’agrade», «Felicitats», «Bon Nadal», «T’estime» i «Amb molt d’afecte». 

La distribució de les carpetes s’ha fet mitjançant la col·laboració de les associacions empresarials Adexa i Xàcex. Aquestes associacions han distribuït les carpetes entre els seus comerços associats, tot i que els establiments que no estiguen associats a cap d’aquestes dues associacions poden posar-se en contacte amb qualsevol d’elles per a passar a arreplegar la seua carpeta fins al 6 de novembre, ja que a partir del 7 de novembre, en cas de sobrar carpetes, se sortejaran entre tots els comerços que hagen passat a arreplegar el material. 

Segons ha expressat la regidora de Política Lingüística Mariola Sanchis, «Aquesta campanya és una magnífica iniciativa per a estimular la presència del valencià en les activitats comercials, i a més, ens dona l’oportunitat de rebre un regal amb frases molt boniques en la nostra llengua».