S’està celebrant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb xerrades informatives a les pedanies, enquestes i visites al sector HORECA

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut un total de 466.739,52 euros per part de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València referents a distintes subvencions de fons europeus tramitades des del departament de Medi Ambient i Residus per a la realització de diferents activitats i la implementació de serveis i accions que s’inclouran en el contracte de gestió de residus que es signarà de cara al pròxim any. 

En aquest sentit, Xàtiva rebrà 357.939,33 euros per a ajudes a la implantació de la recollida separada de residus dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència de la GVA. En aquest sentit, hi ha dues línies diferenciades: una quantia per a la implantació de la recollida separada de bioresidus destinats a instal·lacions específiques de tractament biològic (284.237,23 euros) i altra línia respecte a la separació i reciclatge en origen de bioresidus mitjançant el compostatge domèstic i comunitari (73.702,10 euros). A més a més, cal sumar altres 29.645 euros per a l’adquisició d’un software de gestió, control i vigilància del contracte de recollida de residus. 

Altres 29.645 euros es destinaran a la promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, mentre que pel que fa a la segona fase de les ajudes Reacciona de la Diputació per a la implantació dels Plans Locals de Gestió de Residus Domèstics i Assimilables, l’Ajuntament rebrà 45.650 euros. 

Finalment, i pel que fa a les ajudes a la contractació d’Educadors Ambientals, l’Ajuntament ha rebut 7.653,17 euros i està a l’espera d’altres 25.812,02 per tal de sufragar els costos salarials de la contractació de 2022. 

Durant aquests dies s’està duent a terme la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, a la qual s’ha unit Xàtiva amb la realització de diferents accions. 

D’una banda, es produiran xerrades informatives a les pedanies de la ciutat per tal d’informar dels nous models de recollida separada de residus, la importància de la prevenció i la necessitat de gestionar de manera adequada els bioresidus. Aquestes xerrades tindran lloc a Annauir, hui dimecres, a Sorió demà dijous, i a la Torre d’en Lloris el dijous 1 de desembre. 

A més a més, també es realitzaran enquestes a la ciutadania i visites als establiments del sector HORECA per tal de conéixer els hàbits relacionats amb el malbaratament alimentari i possibles accions per fer-li front.