L’actuació compta amb un pressupost de 2,41 milions d’euros en tres anualitats finançats per la Generalitat, i la cessió haurà de ser refrendada pel plenari municipal

L’Ajuntament de Xàtiva ha obtingut per part de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana la delegació de competències en matèria d’infraestructures de serveis socials per a la construcció del centre de dia per a persones amb diversitat funcional, dins del marc del «Pla Convivint» d’Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025.

El plenari municipal del passat mes d’abril va aprovar per unanimitat la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana per tal de realitzar el canvi d’ús de la parcel·la on anirà ubicat aquest futur centre de dia, d’Educatiu-Cultural a Assistencial, i el següent pas era la cessió per part de la institució autonòmica que ara haurà de ser refrendada en plenari municipal. L’Ajuntament haurà de redactar el corresponent projecte d’execució i assumir la direcció facultativa.

Pel que fa al finançament, la Generalitat Valenciana atorgarà un total de 2,41 milions d’euros a l’Ajuntament de Xàtiva per a l’execució de les actuacions, repartits en 388.431 euros en 2022 i 1,01 milions en 2023 i 2024 respectivament. La delegació es finança mitjançant recursos financers derivats dels fons europeus «Next Generation».

Segons ha indicat l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, “Obtenir la delegació de competències per a poder construir d’una vegada per totes el Centre de Dia per a persones amb diversitat funcional és un fet importantíssim per a la ciutat, per als familiars de les persones amb diversitat funcional i per als mateixos usuaris”.

Per la seua part, la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, ha indicat que aquest ajuntament sempre ha donat suport a la lluita dels familiars dels usuaris d’Aspromivise per tractar de garantit els drets de les persones amb diversitat funcional.