La infraestructura s’ubicarà junt al centre ocupacional d’Aspromivise i comptarà amb una inversió de 2,4 milions i més de 1.000 m2 gràcies al Pla Convivint

La Generalitat Valenciana ha cedit la delegació de competències a Xàtiva per a la construcció del nou centre de dia comarcal per a persones amb diversitat funcional, emmarcat en el Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials. Ara aquesta delegació haurà de ser ratificada en plenari municipal.

Segons ha indicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, «Amb aquesta delegació de competències donarem solució a una de les problemàtiques i reivindicacions històriques del col·lectiu de persones amb diversitat funcional de la nostra ciutat, que està agrupat entorn de Aspromivise. Aquest serà un centre de dia accessible, modern i que dignificarà l’atenció que es presta a les persones amb diversitat funcional a la ciutat de Xàtiva».

Aquest nou centre de dia es construirà junt al centre ocupacional d’Aspromivise i donarà servei a quaranta persones que en aquest moment no poden gaudir d’aquest recurs per no tindre plaça o han de desplaçar-se més de mitja hora al dia per poder tindre aquest servei. També comptarà amb el personal requerit per a la seua atenció: psicòleg, fisioterapeuta i set cuidadors i cuidadores.

La inversió serà de 2,4 milions d’euros i el centre comptarà amb més de 1.000 metres quadrats, incloent entre els seus espais gimnàs, piscina, diversos espais per a tallers i serveis, banys adaptats, despatxos, vestuaris, sala de juntes i menjador. Els espais dels beneficiaris s’organitzaran en una única planta i es prioritzarà la mobilitat dels usuaris.

El centre estarà connectat amb el centre ocupacional i permetrà descongestionar-lo de persones, ja que actualment estan cobertes les seues 75 places. La necessitat d’aquesta instal·lació és extensible a tota la comarca i les comarques veïnes, on es troben usuaris que no tenen opció d’assistir a algun centre d’aquestes característiques a causa de la mancança de vacants, així com usuaris locals que reben atenció en altres centres per no disposar de plaça en la seua pròpia ciutat.

Entre els serveis que es prestaran en aquest centre de dia es troben l’assistència integral, el tractament especialitzat, la promoció de la salut, activitats ocupacionals i rehabilitadores, activitats culturals i recreatives, activitats de convivència i cooperació, suport psico-social i orientació familiar.