Destaquen «Madama Butterfly» de Puccini i «Yerma, todos los hombres», junt a les actuacions previstes de Josep Maria Pou i Lola Herrera

Ahir es va presentar a l’Ajuntament de Xàtiva la programació de tardor del Gran Teatre de Xàtiva, en la que es combinaran alguns espectacles que es van haver de suspendre durant la primavera, com a conseqüència de la crisi sanitària, junt amb noves funcions per a tots els públics.

Després de sis mesos, aquest setembre es reprèn la programació del Gran Teatre amb unes importants mesures de seguretat per tal de poder realitzar els espectacles sense problema. Així ho indicava la regidora de Gran Teatre, Maria Beltrán, qui va explicar que les butaques del gran teatre guardaran la corresponent distància arran de les reserves i entrades que es vagen adquirint. S’alternaran files ocupades amb files lliures, i quan s’efectue una compra s’anul·laran automàticament els seients dels costats.

Respecte a l’entrada, hi haurà un control de temperatura i es realitzarà de manera gradual a partir d’una hora abans. Es realitzarà una senyalització per tot l’edifici per tal de gestionar les direccions al seu interior, s’incrementaran les hostesses i la lectura de les entrades es realitzarà mitjançant dispositius electrònics. Beltrán ha indicat que per a comprar entrades serà també necessari facilitar les dades personals, per tal de poder localitzar a les persones assistents en cas de produir-se algun positiu.

Pel que fa a les noves representacions que s’han programat, destaca l’espectacle de dansa flamenca i espanyola «Yerma, todos los hombres», una adaptació de l’obra de Lorca de la companyia Rafael Amargo, previst per al divendres 2 d’octubre a les 22 hores i amb un preu de 12 euros (10 amb descomptes). Es tracta d’un espectacle ritual en el que es mescla la dansa, el teatre i el «cante jondo».

Altra de les novetats destacades tindrà lloc el divendres 23 d’octubre a les 20:30 hores, quan està prevista l’òpera «Madama Butterfly» de Giacomo Puccini, representada amb orquestra en directe i presentada per Camerata Lírica de Espanya. El preu és de 15 euros (12 amb descomptes) i la durada és de 150 minuts, amb un descans de 10 minuts aproximadament.

L’altra novetat és un espectacle familiar anomenat «Te extiendo mi mano», un musical a càrrec dels icònics CantaJuego que es podrà gaudir el diumenge 22 de novembre a les 12 i a les 17 hores, i amb un preu de 10 euros. Aquest musical barreja música, coreografies, humor i energia que integra per igual a menuts i majors.

D’altra banda, aquesta programació de tardor permetrà gaudir dels espectacles que no es van poder celebrar durant la primavera com a conseqüència de la pandèmia. El dissabte 26 de setembre a les 22 hores arribarà al Gran Teatre «Viejo amigo Cicerón», amb Josep Maria Pou, a càrrec de Teatre Romea (preu de les entrades 15 euros, 12 euros amb descomptes). L’humor tindrà protagonisme el diumenge 18 d’octubre a les 19:30 hores amb Santi Rodríguez i l’espectacle «Infarto ¡No vayas a la luz!» (12 euros, 10 amb descomptes) i el diumenge 29 de novembre es podrà gaudir de «Cinco horas con Mario», de Miguel Delibes, amb Lola Herrera (12 euros, 10 amb descomptes).

Les entrades es poden comprar, a partir d’aquest dimecres 9 de setembre a les 12 del migdia, a la pàgina web Instanticket, a la Casa de la Joventut (de 12 a 14 hores) i a les taquilles del Gran Teatre des de dues hores abans de cada funció

També continua endavant la programació del teatre escolar, amb sis actuacions en valencià, sis en castellà, sis en anglès i una gestual, que començaran el proper mes d’octubre. L’aforament serà d’un màxim de 100 escolars i al recinte es separarà als xiquets i xiquetes per aules per tal de complir els protocols d’Educació.

A més a més, també està prevista la realització d’altres activitats promogudes per associacions i entitats locals com ara els concerts de Santa Cecília de les Associacions Musicals en novembre, iniciatives privades com ara un concurs de culturisme en octubre, i uns quants actes mes que encara estan pendents de concretar.