La Junta Local Fallera tanca així l’exercici 2019-2020

Passat dissabte va ser un dia molt especial per al col·lectiu faller de la ciutat de Xàtiva. Als jardins del Palasiet va tindre lloc una atípica però esperada entrega de premis on es van donar a conéixer els guanyadors de les competicions celebrades en l’exercici 2019-2020, que van ser totes a excepció de les pròpies dels monuments.

A més dels palets de les competicions esportives de les quals ja es coneixien els guanyadors, es van entregar també els distintius corresponents al concurs de playback, autos bojos, cavalcades, presentacions i llibrets.

Pel que fa al playback infantil, la Falla Sant Jaume va aconseguir el primer premi per davant de Selgas i Abú Masaifa, mentre que els premis a millor maquillatge i interpretació van ser per a Mercat i Selgas respectivament.

En la nova competició dels autos bojos, Asta el Infinito y Más Allá de la Falla Ferroviaria i el Papa Movil d’Abú Masaifa van ser els vehicles triomfadors amb tres i dos palets respectivament.

Tornat als més menuts, en la cavalcada infantil, Murta Maravall es va emportar el reconeixement al millor grup escènic, República Argentina a la millor comparsa, Selgas Tovar a la millor carrossa de lloguer i República a la millor carrossa de confecció pròpia.

En la cavalcada del ninot, el premi al millor grup escènic fou per a Raval, el de millor comparsa per a Molina-Claret, el de millor carrossa de lloguer per a la comissió Verge del Carme i el de millor carrossa de confecció pròpia per a Abú Masaifa.

També la comissió Abú Masaifa va ser la guanyadora del concurs de la primera part de les presentacions celebrades al Gran Teatre per davant de Raval i Molina-Claret. De les celebrades en Sant Agustí, Tetuan va ser la millor classificada i el premi a la millor segona part va ser per a Corts Valencianes.

Els últims premis en lliurar-se van ser els dels llibrets. Molina Claret pot presumir de tindre la millor coberta de llibret de les falles 2020, però el premi al millor llibret va recaure, per segon any consecutiu, en la comissió Selgas-Tovar.

Així valoraven aquesta tornada a l’activitat fallera les Falleres Majors de Xàtiva, Patricia Viñes i Marives Puchades, així com el president de la Junta Local Fallera, Jesús González, i l’alcalde de la ciutat i president nat de la JLF, Roger Cerdà.