Al matí del dissabte, el betlem havia rebut aproximadament 85.000 visites

Després de quasi un mes, amb més de 60 activitats programades que van començar amb la inauguració del betlem a grandària natural de Xàtiva, hui dilluns han començat les tasques de retirada i neteja de l’Albereda. A les 8 del matí s’ha obert el tràfic en la zona i la brigada d’obres, junt amb els operaris de l’empresa encarregada del betlem, han començat el seu desmuntatge. 

Una de les últimes tasques ha sigut la comptabilització de les visites rebudes durant les festes. L’última dada correspon al matí del dissabte, i era d’aproximadament 85.000 visites. El dissabte de matí també es va procedir a la retirada del Mercat Medieval. Segons fonts municipals, les festes han transcorregut sense incidències destacables i s’ha valorat molt positivament l’impacte econòmic en els sectors comercials i d’hostaleria. Segons els responsables d’AHOXA, associació d’hostalers de Xàtiva i de la Secció de comerç d’ADEXA, l’associació d’empresaris de Xàtiva, Nadal ha sigut molt positiu en dades econòmiques. 

Les festes nadalenques tampoc han registrat incidents greus destacables, a excepció, evidentment, de l’accident produït la nit de Cap d’Any en el terme municipal de Rotglà, on un jove xativí va perdre la vida al ser atropellat per un vehicle. Segons informen des de la regidoria de Seguretat ciutadana, durant les festes s’han produït algunes baralles en les zones d’oci i també s’han alçat actes en algunes discoteques i pubs per incompliments de la normativa. La Cavalcada també va transcórrer sense incidents, tot sent un acte de llarga durada amb una important participació d’actors i espectadors.