L’Ajuntament duu a terme la desinfecció diària de les zones sensibles de la ciutat

Davant l’actual situació de confinament derivada de l’Estat d’Alarma per la pandèmia, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Xàtiva ha fet un recordatori als residents de les zones de disseminat de Bixquert i Carraixet. Medi Ambient recorda que els plans de crema de restes de poda estan suspesos en tota la Comunitat Valenciana des del 16 de març. És a dir, actualment i fins a nova ordre, no es poden cremar restes de poda. Les autoritats recomanen que tota resta de poda es conserve a dintre de la parcel·la particular, en un lloc sec.

Així mateix, Medi Ambient ha fet una crida especial per recordar que està prohibit abocar les restes de poda als contenidors de residus sòlids urbans, ja que, d’una banda ho impedeix la normativa municipal i, d’altra, l’acumulació de poda pot esdevenir un focus de brutícia en descomposició. A més a més, Medi Ambient recorda que les instal·lacions de l’Ecoparc de Xàtiva treballen a hores d’ara en règim de serveis mínims, estant tancades al públic durant el confinament i obrint-se, únicament, per a serveis municipals i empreses.

El servei de recollida de residus sòlids urbans continua amb freqüència diària. Tots els dies es desinfecten els contenidors, tant de restes orgànics com de recollida selectiva, així com els voltants del seu emplaçament. Pel que fa al servei de recollida de mobles i d’estris voluminosos, continua actiu de dilluns a divendres, amb cita prèvia cridant al telèfon 96 325 58 75.

Tasques de desinfecció a Xàtiva

D’altra banda, les tasques de desinfecció d’espais públics continuen a Xàtiva, amb diversa freqüència en funció dels protocols que estableix el Ministeri de Sanitat. Així, amb freqüència diària, es desinfecten les residències de majors i entorns de serveis sanitaris, els accessos a l’hospital Lluís Alcanyís, l’entorn de l’estació de trens i de la central de Policia Local i les zones de contenidors del nucli urbà, Bixquert, Carraixet i pedanies. També es desinfecta a diari els voltants de supermercats, farmàcies, Mercat Municipal, MercaXàtiva, ajuntament i parades de bus urbà. La desinfecció de la resta dels espais públics s’aborda de manera organitzada al llarg de la setmana, de manera que l’actuació abasta a tota la ciutat. Com a mesura addicional, es deixa oberta la tapadora dels contenidors, així com els contenidors subterranis que s’han deixat accessibles des de la superfície. En cas de tindre que accionar la tapadora, es recomana que es faça servir un mocador de paper que després ha de llançar-se a la paperera.

Recomanacions per a propietaris de gossos

Medi Ambient recomana a tots els propietaris que aquestos dies treuen a passejar la seua mascota que eviten les zones humides per la desinfecció, per prevenir així l’aparició de reaccions al·lèrgiques en els animals. També es prega que els propietaris isquen a passejar les mascotes proveïts amb borses per a la recollida dels excrements i un recipient amb una dissolució, o bé sabonosa, o bé de vinagre i aigua al 50%, per a poder desinfectar la zona desprès que els animals facen les seues necessitats. I, per descomptat, es recorda que es obligatori recollir els excrements de la via pública. Hi ha borses per a la recollida d’excrements a disposició de la ciutadania en els distints dispensadors (papereres verdes per a depositar-los). Es prega als usuaris que agafen únicament les borses que necessiten en cada ocasió, fent un ús responsable d’aquest dispositiu, així com de les mesures de confinament en general.