L’Ajuntament publica un curt-documental sobre el fet històric

El tradicional homenatge de cada 12 de febrer a les víctimes del fatídic bombardeig a l’estació de Xàtiva de 1939 s’ha hagut de realitzar aquest any de forma reduïda degut a les restriccions per la situació sanitària.

La pandèmia, però, no va impedir que l’Ajuntament de Xàtiva dipositara als peus del monument de l’Aixopluc, junt a l’estació de tren, una corona de llorer mitjançant l’alcalde de la ciutat Roger Cerdà i la regidora de Memòria Històrica Raquel Caballero, junt amb una altra corona portada per familiars de les víctimes i una sèrie d’ofrenes florals que han realitzat altres familiars i societat civil de forma individual.

«Ens hauria agradat poder recordar aquesta data amb un acte multitudinari, com fem tots els anys, però la situació actual ens ho impedeix. No obstant no podíem deixar de banda la commemoració d’un dels capítols més negres de la història de Xàtiva junt a la crema de 1707», va destacatrl’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Documental sobre el bombardeig

Per complementar els actes d’aquest any, l’Ajuntament de Xàtiva va llançar a través de les seues plataformes un curtmetratge documental que parla sobre aquell 12 de febrer de 1939 amb el testimoni de víctimes i de familiars de les persones que van perdre la vida com a conseqüència del bombardeig a l’estació.

«Aquest audiovisual es va començar a gestar a l’octubre de 2019, com a homenatge a totes les persones que van morir aquell diumenge de febrer de 1939», va indicar la regidora de Memòria Històrica Raquel Caballero.