El dispositiu, que funciona amb cèl·lules fotoelèctriques, s’ha començat a provar aquest divendres al mercat al detall ubicat a l’Avinguda Selgas

L’Ajuntament de Xàtiva es troba aquests dies provant un sistema de control d’accés per tal de limitar l’aforament a diferents espais com ara el mercat al detall, on hui ja s’ha emprat el dispositiu.

L’aparell consta d’unes cèl·lules fotoelèctriques que disposen d’un comptador de visites, el qual s’activa quan una persona passa entre ambdues cèl·lules. En el cas concret del mercat al detall, que s’ubica des de fa alguns dies a l’Avinguda de Selgas per tal de complir escrupolosament les mesures de seguretat, separació i higiene estipulades per la Conselleria de Sanitat, l’aforament està limitat a unes 250 persones alhora dins del recinte. En cas de superar el límit, la llum d’aquest control d’accés passa de verda a roja, fins que alguna persona ix de l’espai habilitat i torna a davallar la xifra d’usuaris.

Aquest és un dels sistemes que està provant l’Ajuntament de Xàtiva per tal de controlar l’entrada, i que es podria aplicar pròximament a altres edificis públics com ara els Museus, la Biblioteca o la pròpia Casa de la Ciutat.