Aquesta setmana s’inicien les activitats de taitxí tant per a majors com per a menors de 65 anys, per tal de fomentar la salut

L’Ajuntament de Xàtiva organitza, a través dels departaments de Benestar Social i Sanitat, un programa de foment de les relacions convivencials per a la gent gran i també altre programa de foment de la salut i el benestar comunitari, amb la intenció de fomentar l’activitat física i la salut mental, les activitats socioculturals i la participació de la vida social i prevenció de l’aïllament tant de les persones majors com menors de 65 anys. 

Entre els objectius del programa de Benestar Social es troben l’enfortiment de l’autoestima i la prevenció al màxim de les situacions de dependència, l’afavoriment de l’empoderament i l’associacionisme, el foment d’una xarxa de suport davant l’aïllament i la promoció d’hàbits de vida saludables. Pel que fa al programa de Sanitat, el que es fa és assumir les competències en matèria de promoció de la salut. 

Per als majors de 65 anys s’han programat una sèrie d’activitats gratuïtes com ara l’ambientació musical, els dissabtes de 19 a 23 hores a la llar del jubilat de la plaça Roca i al Centre Social de Majors d’Abú Masaifa; i els diumenges de 19 a 22 h al centre Social d’Abú Masaifa; la gimnàstica de manteniment, de dilluns a dijous de 9 a 10 i de 10 a 11 h al Centre Social de Majors d’Abú Masaifa; o els balls de saló, els divendres de 19 a 20 h al Centre Social de Majors d’Abú Masaifa. També es poden dur a terme activitats de Taitxí, amb classes els dilluns i dimecres en horaris alterns setmanalment de 10:30 a 11:30 o de 16 a 17 a la llar de jubilats de la plaça Roca, que aquesta setmana s’inicia amb l’horari vespertí. 

Les persones interessades en més informació es poden posar en contacte amb el departament de Benestar Social a l’Ajuntament de Xàtiva o a través del telèfon 96 228 98 08. 

A més de totes les activitats programades per a la gent gran, també tindran lloc classes de taitxí per a menors de 65 anys, les quals es faran els dilluns i dimecres alternant horari de matí, de 9:30 a 10:30 h, i de vesprada, de 17:30 a 18:30 h. Les classes s’inicien aquesta setmana amb l’horari vespertí. Aquesta activitat tindrà lloc també a la Llar dels Jubilats de la plaça Roca. 

La intenció d’aquest programa de salut és facilitar l’accés i reforçar l’oferta d’activitats encaminades a promoure la salut, com és l’activitat física en grup, especialment per a aquelles persones que més ho necessiten.