La programació s’ha dissenyat per suplir la tradicional processó, suspesa com a conseqüència de la crisi sanitària

L’Associació del Corpus de Xàtiva, ha fet públic un comunicat on informa de la decisió de suspendre tots els actes corresponents a la festivitat del Corpus 2020, després d’una reunió amb les parts implicades en la processó del Corpus; en José Canet, abat de Xàtiva, Escola de Danses de Xàtiva, Junta Local Fallera, Confraries de Setmana Santa, col·legis de la ciutat, Colla la Socarrà i la Muixaranga, però que per tal de mantindre viva la festa d’una manera alternativa i més acord a la situació d’alarma, es realitzaran d’una sèrie d’activitats digitals a través de la pàgina de Facebook de l’associació CORPUS XÀTIVA al llarg del diumenge 14 de juny. Decisió que es va comunicar a l’Ajuntament de Xàtiva.

Per la qual cosa des de l’Ajuntament de Xàtiva, s’informa que junt amb l’Associació del Corpus de la ciutat, s’ha preparat una programació vinculada a la festivitat que se celebra durant el mes de juny, i que aquest any no es podrà viure presencialment degut a la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Des d’ahir dilluns i fins dissabte es publicaran a les plataformes digitals municipals les dansetes del Corpus, interpretades per la Colla la Socarrà i animant als veïns i veïnes de la ciutat a gravar-se a casa ballant-les i a enviar el vídeo al correu corpusxativa@gmail.com.

La propera setmana, del 8 al 14 de juny, es publicarà una recopilació de les decimetes dedicades a diferents elements de la processó del Corpus, i per al 9 de juny està prevista la publicació d’un vídeo sobre Records de la festivitat a Xàtiva.

El dijous 11 de juny (dia del Corpus Christi) es publicarà també en vídeo el Pregó del Corpus 2020, a càrrec de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva Raquel Caballero, mentre que per al dia 14 de juny, data en la que s’hauria d’haver celebrat la processó, hi ha previstes dues cites. 

banda, la missa solemne de la festivitat, amb posterior processó claustral, i d’altra l’activitat «Engalana el balcó», amb la que s’anima als veïns i veïnes a fotografiar-se al balcó, preparat per a l’ocasió, i a enviar les fotografies al correu corpusxativa@gmail.com.