El programa Momo uneix art, tecnologia i societat amb la finalitat que l’alumnat participant realitze un curtmetratge d’animació

L’Ajuntament de Xàtiva va presentar ahir, en roda de premsa, el Projecte Momo, a la que van assistit la regidora d’Educació Lena Baraza, la responsable del departament de comunicació de El Caleidosopio, Cristina Vidal i el cap del departament de Plàstica de l’IES Josep de Ribera, Ernest Garcia.

Momo és un projecte que compta amb la col·laboració de diferents entitats i organismes com ara la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Xàtiva, el Centre de Formació, Innovació i Recursos per al professorat de la Conselleria d’Educació (CEFIRE); les Universitats Miguel Hernández i Universitat de València i El Caleidoscopio, l’empresa creadora del projecte encarregada del seu desenvolupament i execució.

Segons va explicar Lena Baraza, regidora d’Educació, este es un programa d’innovació educativa que uneix art, tecnologia i societat, amb la finalitat que l’alumnat dels centres participants realitzen un curtmetratge d’animació amb la tecnologia més nova i actual.

Tal i com va anunciar la regidora, els centres educatius que es beneficiaran d’aquest programa són l’IES Josep de Ribera, el col·legi Claret i el col·legi Nuestra Señora de la Seo. Baraza també va aprofitar l’acte per reconèixer la implicació del professorat en aquest projecte.

El projecte Momo finalitzarà el proper mes de maig, amb un esdeveniment a la Universitat de València del que formaran part tots els centres participants de la província, que exposaran el seu curtmetratge i el procés de creació. Cristina Vidal, responsable del departament de comunicació de El Caleidosopio, ha destacat que la idea és que els i les joves s’integren amb altres alumnes i vegen altres projectes, exposant públicament el seu, per tal de donar-lo a conèixer.